Prezența lui Daniel Dragomir la Comisia de control a SRI a agitat apele în rândul celor al căror nume au fost pronunțate în interviurile acordate de Dragomir.

Însă cea mai importantă ieșire a fost cea a lui Florian Coldea, care, după o lungă perioadă de tăcere, a oferit un interviu controversat.

Dan Andronic a analizat evenimentele care pot scoate la suprafață hibele unei legături novice pe care Florian Coldea, ca reprezentant al SRI, o avea cu anumiți reprezentanți ai mass-mediei.

“Daniel Dragomir a dus documente în fața comisiei. Nu știu dacă vor fi publice, dar audierea este strict secretă. Dacă raportul va exista, nu o să se afle nimic!

Începe o nouă epopee, să vedem cât va duce, unde va duce. Eu sunt sceptic în materie de rezultate când vine vorba de comisia SRI. Nu poate să verifice decât legalitatea comisia, atât. Restul, nu intră sub incidența ei.

Este vorba de Valeriu Zgonea, el a fost președintele Camerei Deputaților despre care s-a vorbit. Asta este părerea mea. Este o deducție, nu o informație. Nu mi-a zis nimeni din cadrul comisiei acest lucru. Pur și simplu, am analizat.

Acum am descoperit că Florian Coldea nu era prieten cu Sebastian Ghiță, nu cunoștea pe nimeni. De fapt, nu cunoștea pe nimeni, doar pe familia sa.

Am citit interviul, e unul scris. Nu a fost nici un interviu bun, nici unul rău. A fost unul cu limbaj de lemn”, a afirmat Dan Andronic în cadrul emisiunii Dosar de Politician, moderată de Silviu Mănăstire.

Jurnalistul de la Evenimentul Zilei, care a pornit seria dezvăluirilor despre Florian Coldea & co., a încercat să explice motivul pentru care Daniel Dragomir a decis să lupte împotriva sistemului paralel creat.

“Lupta anticorupție este frumoasă până te confrunți cu ea. Până nu te confrunți cu un asemenea mecanism, nu știi cu ce monstru te lupți. Până nu vezi cum sunt falsificate stenogramele, până nu vezi cu ochii tăi, nu îți dai seama. Nimeni nu poate să-ți transmită emoția, vezi lucruri incredibile. Daniel Dragomir a trecut printr-o experiență, când a stat șase luni în arest, iar după aceea a fost achitat”.

Lupta dintre Dragomir și Florian Coldea a pus pe tapet și o întrebare care poate fi esențială în rolul pe care fostul prim-adjunctul SRI a avut-o în cadrul instituției. “Am o întrebare pe care nimeni nu a pus-o. Am înțeles că Dragomir a fost promovat pentru operațiunea din Bagdad de către președintele Băsescu. Florian Coldea a fost și el decorat?”, a fost întrebarea pusă de Dan Andronic.

Dan Andronic a avut un mesaj pentru Florian Coldea. “Nu mă interesează lupta dintre Dragomir și Coldea, mă interesează doar dacă aceste declarațiile sunt adevărate. În privința unor evenimente mult mai grave s-a încercat să fie aruncate în ghena istoriei, s-a ajuns la o finalitate. Mă refer la dosarul Mineriadei și cel al Revoluției. Nu mai contează că avem acest rezultat după 27 de ani. Am un mesaj pentru Florian Coldea: toți cei care au încălcat legea, o să plătească!”

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/09/06-zgonea.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/09/06-zgonea-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Prezența lui Daniel Dragomir la Comisia de control a SRI a agitat apele în rândul celor al căror nume au fost pronunțate în interviurile acordate de Dragomir.Însă cea mai importantă ieșire a fost cea a lui Florian Coldea, care, după o lungă perioadă de tăcere, a oferit un interviu...

Preluat de la EVZ