La eveniment au participat; Zerab Abashidze, Ambasadorul Plenipotențiar și Extraordinar al Georgiei în Republica Kazahstan, Consulul Onorific al Georgiei în Regiunea Karaganda, Zhanat Tussupbekov, Vice-Guvernatorul Regiunii Karaganda, Almas Aydarov, Reprezentantul cercurilor de afaceri din Georgia, Ivane Chartishvili, și alți reprezentanți ai autorităților regionale și municipale, ai elitei economice și culturale.

Salutând Consulul Onorific, Domnul Abashidze a subliniat că relațiile prietenești dintre Kazahstan și Georgia s-au dezvoltat pe parcursul mai multor ani.

Kazahstan, unul dintre cele mai dinamice state în curs de dezvoltare din Asia Centrală, este un partener strategic extrem de important pentru Georgia. Încă din momentul stabilirii relațiilor diplomatice, țările noastre au construit o colaborare reciproc avantajoasă și de încredere, au consolidat  legăturile istorice prietenoase dintre cele două popoare, au extins semnificativ cadrul legal bilateral și relațiile economico-comerciale. Subliniez că în perioada 2005 – 2016 afluxul brut de investiții directe din Kazahstan în Georgia a fost de 343 mil. UDS”, a mai spus acesta.

Evenimentul a fost organizat ca un forum de afaceri, în cadrul căruia au fost analizate direcțiile viitoare ale colaborării dintre reprezentanții mediului de afaceri din cele două state.

„În prezent, regiunea Karaganda, la fel ca în urmă cu decenii, este unul dintre centrele industriale ale Kazahstanului. În regiune se dezvoltă activ afaceri, se deschid noi capacități de producție, se construiesc noi parteneriate cu regiunile din Kazahstan și companiile din afara țării. Grupul KMG International (fostul Rompetrol, n.r.) își desfășoară activitatea pe teritoriul Georgiei în domeniul comercializării produselor petroliere sub brandul Rompetrol. În toți acești ani ne-am făcut mulți prieteni, consolidând semnificativ relațiile noastre cu poporul georgian”, a subliniat în alocuțiunea sa Consulul Onorific al Georgiei în Regiunea Karaganda, Zhanat Tussupbekov.

Principalele obiective ale Consulatului sunt promovarea schimbului cultural, turistic și comercial, orientat spre creșterea calității produselor achiziționate și a serviciilor de care beneficiază populația Regiunii Karaganda. „Vacanțele de vară, vizitarea locurilor istorice, produsele și băuturile bio din Georgia, iubite de toți, trebuie să fie accesibile în mod direct populației Regiunii Karaganda”, a adăugat Zhanat Tussupbekov.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/09/consulat-georgia-in-kazahstan.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/09/consulat-georgia-in-kazahstan-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
La eveniment au participat; Zerab Abashidze, Ambasadorul Plenipotențiar și Extraordinar al Georgiei în Republica Kazahstan, Consulul Onorific al Georgiei în Regiunea Karaganda, Zhanat Tussupbekov, Vice-Guvernatorul Regiunii Karaganda, Almas Aydarov, Reprezentantul cercurilor de afaceri din Georgia, Ivane Chartishvili, și alți reprezentanți ai autorităților regionale și municipale, ai elitei economice și...

Preluat de la EVZ