HOROSCOP  Pe 20 septembrie s-au născut Sophia Loren, Upton Sinclair, Sir James Dewar, Fernando Rey, Theodor Neagu, Petre Got, Taşcu Gheorghiu, Victor-Viorel Ponta.

 

Pe 20 septembrie sunt Sfinţii: Eustatie şi soţia sa Teopista cu cei doi fii, Agapie şi Teopist. Nimic în „Kalendar”.

HOROSCOP  Este şi ziua de naştere a oraşului Bucureşti, cetatea Bucureştilor fiind pomenită într-un hrisov domnesc al lui Vlad Ţepeş ca fiind reşedinţă domnească. Documentul, redactat în slavonă, poartă data de 20 septembrie 1459.

 

Constantin Giurăscu, marele istoric, conducătorul de doctorat al tatălui meu, mereu la noi în casă, poate cel mai mare specialist în istoria Bucureştilor, spunea odată, demult, (ce repede trece timpul) că nu-şi explică prin ce miracol această cetate, fără aşezare strategică, pe un areal de mlaştini şi având o climă neplăcută – ei bine, cu toate aceste dezavantaje, Bucureştii au devenit Capitală. Poate, adăuga el, pentru că se află pe drumul vechi bătut încă din neolitic dintre Nordul Europei și cel ce pleca din stepele necuprinse, trecea prin fața pustniciei mele de astăzi şi ajungea în sud, la măreaţa Atenă şi preaputernica Spartă şi apoi în Imperiul Bizantin.

 

Apoi bunul istoric se apleca şi îţi şoptea: Dunărea nu a despărţit niciodată. Popoarele trăiau pe ambele maluri ale fluviilor mari: vezi Nilul, Tigrul, Tibrul. Şi apoi se uita drept în ochii tăi şi mai spunea ceva, dar nu este încă timpul să vorbim despre aceasta. Sunt taine şi lucruri pe care le spun istoricii când au încredere, dar nu se scriu niciodată!

 

Bucureştii au fost şi trebuie să rămână centrul politic, economic, social, cultural şi industrial al ţării. Aşa a fost Profeţia.

 

 

 

HOROSCOP  Dragi lupi, padawani și hobbiți am primit o ediție specială a curierului de Bruxelles, dedicată fostelor țări de dincoace de Cortina de Fier, care fac parte din UE. O lectură extrem de interesantă, pentru că observ cu mirare absența totală din presa românească a subiectelor din Cehia, Polonia, Ungaria etc. Dacât dacă este o veste rea, explozii, morți, accidente.

Tot vorbeam ieri despre Cehia, Cehoslovacia, lui Emil Zátopek și Václav Havel așa că să vă mai spun o informație:

Tribunalul municipal din Praga a respins plângerea depusă de o studentă somaliană, căreia Direcția Școlii de Infirmiere din al 10-lea sector al Pragăi i-a interzis să poarte îmbrobodeala islamică.

Afacerea datează din anul 2013. Considerând în plângerea ei că ”unitatea școlară a discriminat-o indirect în aceesul ei la educație și a libertății de a alege o profesie” studenta somaliană, care obținuse azil în Republica Cehă în anul 2011, a cerut scuze scrise și daune-interes de 60.000 coroane, adică aproape 2.000 €.

Respingând plângerea, în apel, Tribunalul Municipal a confirmat soluția pronunțată de Judecătoria sectorului 10 din Praga. După declarația judecătorului Jan Klášterka, ”o unitate școlară medicală trebuie să rămână un loc neutru, unde se învață tehnici și științe de vindecare, nu se face propagandă religioasă.” Pe de altă parte, a continuat judecătorul, legile Republicii Cehe nu stabilesc toleranța obligatorie față de simbolurile religioase.

 

Sursă suplimentară: http://www.radio.cz/en/section/news/girl-loses-appeal-after-school-bars-her-from-wearing-hijab

HOROSCOP Depozițiile martorilor, la procesul mai înainte menționat, au fost fără echivoc: somaliana, să spun somaliancă?, este de o obrăznicie fără limite, făce scandal din te miri ce, toți din jur trebuiau să facă ce spunea ea, mai mult, tot timpul caută amatori să-i convertească la islam și este forte nefericită că este mereu refuzată. Grupa ei de studiu mai numără câțiva studenți, marea majoritate și-au cerut transferul la alte grupe. Motivul, cam scârbos, este că somalianca pute îngrozitor pe căldură cu toată îmbrobodeala neagră pe ea. Dar dreptul la învățătură nu poate fi refuzat, chiar unei creaturi de genul acesta! Așa mi-a spus un prieten de la Praga, jurnalist, care a asistat la procese.

HOROSCOP  Era să ajung la Praga, diplomat, eram în echipa proaspătului numit ambasador Sorin Paliga, dar nu a fost să fie. Brusc, ambasadorul Sorin Paliga nu a mai fost chemat la Centrala de Externe pentru instructaj, cu toate că avea numirea Președintelui României și acceptul părții cehe. După multe luni de așteptări a fost numită la Praga o doamnă, foarte OK, dar nu eram în echipa ei. Sorin Paliga a făcut un infarct, eu m-am pustnicit.

HOROSCOP  Dar iată și o altă informație, despre Polonia:

O femeie din Norvegia a cerut azil politic în Polonia, acuzând oficialitățile norvegiene că i-au furat copilul.

 

După cum raportează ziarul Nasz Dziennik destul de multe persoane cer azil politic în Polonia. Marea majoritate a azilanților acuză guvernele naționale de lăsarea lor fără asistență în fața migratorilor musulmani, violenți și primitivi, care le pun viața în pericol.

 

Dar, norvegienii nu fac parte din UE, sunt un caz special. O femeie din Norvegia, pe nume Silje Garmo, a cerut protecția Poloniei față de autoritățile norvegiene, a atotputernicului Barnevernet, serviciul de protecție a copilului și a drepturilor omului.

 

Femeia a fost acuzată de Barnevernet că are un stil de viață haotic, utilizează prea multe calmante și că suferă de oboseală cronică. Așa că i-au luat fata în vârstă de 12 ani. Când a rămas din nou însărcinată, Barnevernet a internat-o cu forța pentru analize. Nu a ieșit nimic, nu au ieșit droguri, ceea ce aștepta Barnevernet, așa că au consemnat-o într-un fel de centru pentru tinerele mame. Prin aventuri demne de un roman, Garmo a reușit să evadeze și să ajungă în Polonia, ”singura țară din Europa care mai respectă familia” a declarat ea.

 

Multe dintre intervențiile Barnevernet se îndreaptă către cei foarte săraci, sau imigranți. Dar Silje Garmo este avută, inteligentă și educată.   Să ne amintim că Barnevernet, a luat cei doi  copii ai unui cuplu indian, foști diplomați, pretextând că la anumite ocazii, festivaluri indiene, copiii mâncau cu mâna. A fost un scandal internațional întreg mai mare decât cel stârnit de răpirea celor cinci copii ai familiei Ruth și Marius Bodnariu, pe motiv că ”se pare că părinții indoctrinau religios copiii”, răspunsul Barnevernet la ancheta statului român.

 

http://www.thenews.pl/1/9/Artykul/326414,Norwegian-woman-seeks-asylum-in-Poland-report

https://www.forbes.com/sites/realspin/2017/02/27/norways-government-abducted-children-and-ramifications-for-europe/#1cd8ae14f738

 

HOROSCOP  Acum, ce să vă spun, dragi lupi, padawani și hobbiți, nu am fost în Norvegia, dar pe unde am întâlnit norvegieni erau ori beți, ori beți. Poate și cei de la Barnevernet nu fac excepție!

 

Fără glumă, se pare că situația este și mai tristă. Barnevernet acționează exclusiv pe baza denunțurilor, chiar anonime. Dacă ai un dușman, sau un invidios, un concurent pe post (se pare, cazul familiei Bodnariu) și ți-a făcut o anonimă la Barnevernet, ală ești, îți iau copiii cât ai zice sardină norvegiană.

 

HOROSCOP  Să nu uit că începe, seara, la apusul Soarelui, Anul Nou Iudaic, Roș Hoșana, să spun La Mulți Ani!, celor pe care îi cunosc în Israel și aiurea. În română, nici nu știți câți știu româna în Israel, tineri chiar, mai bine ca mine, unii. Nici nu este greu. Ne place, sau nu, evreii au rămas singurii aliați ai omului alb, european, creștin în fața invaziei musulmane. Mai râd ei pe sub mustăți, ”v-am spus noi” dar alianța creștino-iudaică care mi-a fost prezentată ca un model beta al unui joc de strategie, este ceva mai mult decât un joc pe computer.

 

HOROSCOP O să caut să văd dacă nu am pe undeva un shofar, tata avea unul, îl primise cadou de la prietenul lui Cajal, stăteam în blocuri alăturate, noi la C-3, ei la C-4. Poate o să trezesc sufletul adormit al națiunii, pentru că somnul rațiunii naște monștrii, iată, îi vedeți mereu pe ecranele tv!

 

rootstireaActualitate/EsentialHoroscop
  HOROSCOP  Pe 20 septembrie s-au născut Sophia Loren, Upton Sinclair, Sir James Dewar, Fernando Rey, Theodor Neagu, Petre Got, Taşcu Gheorghiu, Victor-Viorel Ponta.   Pe 20 septembrie sunt Sfinţii: Eustatie şi soţia sa Teopista cu cei doi fii, Agapie şi Teopist. Nimic în „Kalendar”. HOROSCOP  Este şi ziua de naştere a oraşului...

Preluat de la EVZ