Miercuri, vremea va fi în general instabilă în majoritatea zonelor. Cerul va avea înnorări mai accentuate îndeosebi după-amiaza și noaptea, temporar vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua și aspect de vijelie, cu viteze la rafală ce vor depăși 50…60 km/h.


Atenţie, VINE O NOUĂ URGIE! Romica Jurca A LANSAT ALERTA METEO de ultimă oră. Harta cu ZONELE AFECTATE


Vor fi condiții de grindină, iar cantitățile de apă vor depăşi local 20 l/mp și izolat 40 l/mp. Excepţie va face estul și sud-estul ţării, unde cerul va fi variabil, iar fenomenele asociate instabilității atmosferice se vor semnala pe arii mai restrânse. Temperaturile maxime, în scădere față de cele din ziua precedentă în special în vestul și nord-vestul teritoriului, se vor încadra între 19 grade în Dealurile de Vest și 30…31 de grade în Bărăgan și Podișul Dobrogei. Minimele termice vor fi cuprinse în general între 10 și 18 grade.

 

Și în București, vremea va deveni, în general, instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, cu precădere spre seară și noaptea, când vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 26…27 de grade Celsius, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 16 grade.

 


 

SPECIALIȘTII explică FENOMENELE meteo PERICULOASE din ROMÂNIA. PERICOL de REPETARE

 


 

 

Joi, la munte lapoviță și ninsoare

Joi, vremea se va răci în cea mai mare parte a țării, mai accentuat în vest, nord-vest şi centru. Cerul va avea înnorări şi va ploua și sub formă de aversă, mai ales în timpul zilei, în regiunile vestice, centrale, nordice şi de nord-est. Izolat, vor mai fi descărcări electrice, cantităţi de apă însemnate şi condiţii de grindină.

În zona montană, la înălțimi mai mari de 1800 m, precipitațiile pot fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar ploile se vor semnala pe suprafeţe mici. Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 grade în Banat şi Crişana şi 28 de grade în Dobrogea, iar cele minime se vor situa, în general, între 6 și 14 grade.

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Miercuri, vremea va fi în general instabilă în majoritatea zonelor. Cerul va avea înnorări mai accentuate îndeosebi după-amiaza și noaptea, temporar vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua și aspect de vijelie, cu viteze la rafală ce vor depăși 50...60 km/h. Atenţie,...

Preluat de la EVZ