Adept al teoriei conspirației, D. Marble a devenit de curând vedetă pe internet după  încercarea sa ingenioasă și hilară de a dovedi că Pământul este într-adevăr plat, nu sferic. El a luat un boloboc – de tipul celor folosite în construcții – într-un zbor din Carolina de Nord la Seattle pentru a “monitoriza dacă pilotul ar înclina sau nu botul avionului pentru a compensa curbura planetei”. Marble care pretinde că a filmat el însuși plasând bolobocul pe brațul scaunului în planul său pentru a vedea dacă bula de aer se va mișca, în timp ce pilotul ar înclina botul avionului pentru a compensa curbura planetei. Dar bula de aer nu s-a mutat.

“Am trăit o minciună tot acest timp și planeta este de fapt complet plată”, spune D. Marble în filmul său, postat pe Youtube. “Acesta este un nou experiment pentru comunitatea științifică. Luați un boloboc în avion.Dacă trăim pe un glob, în funcție de matematică de curbură, avionul ar trebui să-și scufunde continuu botul în față “.

“Am înregistrat un timp de 23 minute şi 45 de secunde, ceea ce prin aceste măsurători înseamnă că avionul a călătorit puţin peste 203 de mile. În funcție de matematica de curbură dată pentru a explica modelul globului, acest lucru ar fi trebuit să ducă la compensarea a 5 mile de curbură. După cum veți vedea, nu a existat o compensație măsurabilă pentru curbură “, adaugă el.

Videoclipul a fost inițial postat în aprilie, dar a devenit viral pe twitter săptămâna trecută. Reacțiile la “dovada” lui D. Marble că pământul este plat au variat de la scepticism la hilar.

Oricât de amuzant ar părea majorităţii oamenilor, susţinătorii acestei teorii este în creştere. Cei care cred în teoria Pământului plat spun că gravitaţia este doar o teorie şi că Pământul este înconjurat de un perete de gheaţă foarte îndepărtat, care împiedică dezintegrarea acestuia.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/09/american-boloboc1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/09/american-boloboc1-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialDivertisment
Adept al teoriei conspirației, D. Marble a devenit de curând vedetă pe internet după  încercarea sa ingenioasă și hilară de a dovedi că Pământul este într-adevăr plat, nu sferic. El a luat un boloboc - de tipul celor folosite în construcții - într-un zbor din Carolina de Nord la...

Preluat de la EVZ