O comisie a Forțelor Navale Române investighează, în aceste momente, împrejurările  în care  s-a produs incidentul. Purtătorul de cuvânt al Statului Major al Forțelor Navale, Corneliu Pavel, a declarat pentru EVZ că “un scafandru militar, în timp ce cobora  în rapel din elicopter pe puntea fregatei, s-a dezechilibrat de pe parâmă și a căzut de la 4-5 metri înălțime”.  I-au acordat imediat primul ajutor,  a fost urcat în elicopter și transportat la Spitalul Județean de Urgență Constanța, de unde a fost transferat a Spitalul Militar din București.

Oficial de la SMFN

În timpul unui antrenament de inserție prin procedeul “fast rope”, executat joi, 21 septembrie, de către scafandrii militari într-un raion maritim, unul dintre militari s-a accidentat prin cădere. Militarului i s-a acordat imediat primul ajutor medical, apoi a fost transportat cu un elicopter IAR-330 PUMA Naval la Spitalul Clinic Județean de Urgență, pentru primele investigații medicale. Ulterior, medicii au decis transferarea militarului la Spitalul Militar Central din București pentru investigații medicale complete și tratament de specialitate. Transportul a fost asigurat, în cursul acestei după-amieze, de o aeronavă C27-J Spartan a Forțelor Aeriene Române. Militarul este conștient și se află în stare stabilă. Comandantul unității a numit o comisie pentru cercetarea cauzelor producerii evenimentului.
 

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
O comisie a Forțelor Navale Române investighează, în aceste momente, împrejurările  în care  s-a produs incidentul. Purtătorul de cuvânt al Statului Major al Forțelor Navale, Corneliu Pavel, a declarat pentru EVZ că “un scafandru militar, în timp ce cobora  în rapel din elicopter pe puntea fregatei, s-a dezechilibrat de...

Preluat de la EVZ