O barcă de pescuit care transporta imigranți s-a scufundat, în această dimineață, în apropierea coastelor turce ale Mării Negre, iar cel puțin patru persoane au murit și alte 20 au fost date dispărute, potrivit gărzii de coastă din Turcia, relatează site-ul agenției The Associated Press.

Cel puțin 38 de imigranți au fost salvați de către echipajele de intervenție și cu ajutorul a cinci nave comerciale. Ambarcațiunea s-a scufundat în apropiere de orașul Kefken, la 200 de kilometri est de Istanbul.

Incidentul a fost raportat de către o navă comercială care se afla în zonă. Garda de coastă turcă a trimis trei ambarcațiuni și un elicopter pentru operațiunile de salvare. Totodată, echipe medicale au așteptat bărcile cu imigranți în portul Kefken.

Nu există deocamdată informații despre naționalitățile imigranților sau despre țărmul spre care se îndreptau. Autoritățile turce cred că aceștia voiau sa traverseze Marea Neagră pentru a ajunge în România.

Turcia reprezintă o destinație obișnuită pentru imigranții care fug din zone de război din Siria, Irak și Afganistan, precum și o zonă de tranzit în drumul spre țările din UE.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/09/cel-putin-patru-imigranti-au-murit-20-sunt-disparuti-in-marea-neagra-dupa-scufundarea-barcii-42449.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/09/cel-putin-patru-imigranti-au-murit-20-sunt-disparuti-in-marea-neagra-dupa-scufundarea-barcii-42449-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv