„Vom asculta punctele de vedere ale cancelarului Merkel, ale președintelui Macron și ale președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. În Europa, cel mai important lucru este dezbaterea despre idei și convingeri. La final, cred că vom avea un compromis care va face Europa mai puternică“, a spus ministrul francez al finanțelor.

“Pentru mulți sud-europeni, conservatoarea Angela Merkel înseamnă austeritate și criză financiară. Parlamentarul grec Dimitris Papadimoulis din formaţiunea “Syriza” ar dori, bineînțeles, un cancelar de stânga, care să reducă excedentele înregistrate de exporturile germane și să permită îndatorarea suplimentară. “Mai degrabă aș vedea o Germanie europeană decât o Europă germană. Dezechilibrele regionale și sociale în creștere pun în pericol procesul de unificare europeană”, a spus Dimitris Papadimoulis pentru Deutsche Welle. De asemenea, pentru germani ar fi mai bine dacă ar investi mai mult în propria ţară și ar creşte salariile. Până în prezent, afirmă politicianul grec, politica UE a urmat modelul “28 de state discută și, în cele din urmă, hotărăște Germania. Acest lucru ar trebui să se schimbe”.

“Europarlamentarul Kosma Zlotkowski nu îşi face speranțe de schimbare a guvernului german. Zlowtkowski respinge în special politica germană privind migrația pe care Angela Merkel a impus-o Uniunii Europene. “Oricum nu contează cu adevărat cine va conduce cancelaria de la Berlin. Nu poţi face diferenţa între Uniunea CDU/CSU și SPD. “Merkel a făcut din CDU un partid social-democrat, luând SPD-ului de sub nas subiectele predilecte de campanie. Acum ambele tabere sunt unul şi acelaşi lucru”, a spus politicianul polonez”, potrivit Bernd Riegert – DW.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
„Vom asculta punctele de vedere ale cancelarului Merkel, ale președintelui Macron și ale președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. În Europa, cel mai important lucru este dezbaterea despre idei și convingeri. La final, cred că vom avea un compromis care va face Europa mai puternică“, a spus ministrul francez al...

Preluat de la EVZ