„Noi sperăm ca testările sistemului RO-ALERT să înceapă către sfârşitul acestui an, pentru că aici suntem mai mulţi actori. Actorul unu este Guvernul şi partea noastră, actorul doi, sunt firmele de telefonie mobilă care trebuie să se adapteze să facă partea lor, după aceasta putem să intrăm în testări şi, după testări, să vedem care sunt modalităţile de funcţionare cele mai bune pentru că sistemul nu include un singur mecanism de alertare, va fi un sistem care va include şi aplicaţia, şi partea de sell broadcasting, va include poate conexiuni inclusiv la media, deci va fi un sistem mai complex”, a declarat Raed Arafat, sâmbătă, la Galaţi, într-o conferinţă de presă.

Secretarul de stat în MAI a precizat că, pe lângă sistemul RO-ALERT, există şi aplicaţia Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), iar în curând şi televiziunile vor putea emite avertizările emise de autorităţi.

„Este sistemul RO-ALERT cu care deja suntem pe linie dreaptă, pe partea de achiziţe. După achiziţie, pe partea de implementare sunt convins că echipele care lucrează şi la nivelul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi la nivelul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi al DSU lucrează în ideea de a-l implementa cât mai rapid posibil şi a intra în testări. Pe lângă asta, este aplicaţia departamentului care dă informaţii şi tot pe partea de alertare. Pe lângă aceasta o să vedeţi că va apărea TVR-ul care e prima televiziune ce va începe să emită avertizările noastre fie la nivelul crollului sau chiar prin întrerupere de emisiuni dacă este necesar şi deja am stabilit acest lucru. Avem deja un acord semnat cu Antena 3, urmând să semnăm sper şi cu alte televiziuni să facem acelaşi lucru, astea sunt parte din pregătiri”, a mai spus Arafat.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat s-a aflat sâmbătă la Galaţi, unde a participat la activităţile dedicate împlinirii a zece ani de la înfiinţarea serviciului SMURD Galaţi.

rootstireaActualitate/EsentialInformatii utile
„Noi sperăm ca testările sistemului RO-ALERT să înceapă către sfârşitul acestui an, pentru că aici suntem mai mulţi actori. Actorul unu este Guvernul şi partea noastră, actorul doi, sunt firmele de telefonie mobilă care trebuie să se adapteze să facă partea lor, după aceasta putem să intrăm în testări...

Preluat de la EVZ