Romică Părpălea l-a denunțat pe Liviu Dragnea și în dosarul Referendumului. După ce procurorii DNA au declanşat ancheta legată de fraudarea referendumului din iulie 2012, pentru demiterea fostului preşedinte Traian Băsescu, Liviu Dragnea, aflat în centrul scandalului, a acuzat anchetatorii că îşi construiesc investigaţiile având la bază declaraţia unui mort. Potrivit fostului vicepremier, acuzaţiile la adresa sa ar fi venit din partea unei persoane decedate încă din 1991. Romică Părpălea și-a asumat atunci calitatea de denunțător și s-a ales cu porecla „mortul lui Dragnea”.

Reproducem un fragment din noul denunțul scris de mână de Romică Părpălea, care de această dată arată legăturile lui Liviu Dragnea cu compania Tel Drum:

„(…) Liviu Dragnea a creat cea mai periculoasă caracatiță în domeniul economic, cât și în Justiție și Poliție.

Ca un reper pentru procurori în anul 2011 societatea Tel Drum în urma convocării efectuate de președintele Consiliului de Administrație Petre Pitiș stabilea termenii unei relații economice cu SC Agrotrust (acționar Mihai Putineanu) (n.r. – finul lui Dragnea) și cu SC Romcip (n.r.- firma fiului lui Liviu Dragnea), precum și condițiile negociate cu UniCredit Țiriac Bank, în vederea achiziționării unei garanții personale de către Tel Drum pentru garantarea crditelor contractate de cele două societăți menționate antrior de la această instituție bancară.

S-a aprobat astfel contractarea de către Tel Drum a două facilități de credit, unul în sumă de 18.000.000, 00 lei și alta în sumă de 10.000.000,00 lei pentru a căror garantare s-a aprobat ipotecarea proprietăților Tel Drum, garanție reală (…) asupra bunurilor mobile și imobile, precum și un bilet la ordin emis în alb de către Tel Drum în favoarea instituției bancare. Cine este beneficiarul acestor credite girate cu proprietățile Tel Drum?

Dragnea Ștefan, fiul lui Liviu Nicolae Dragnea, este partonul Romcip Salcia cu 99,84% (…) Ludikom Systems, reprezentanții legali fiind Dragnea Valentin Ștefan cu 90% și Dragnea Ilie cu 10%. Cine este beneficiaul privatizării Tel Drum? Dragnea Valentin Ștefan, ușor de determinat.

Solicit verificarea martorilor amintiți mai sus, că o parte din aceștia fac parte din grupul organizat de criminalitate economică de către Liviu Dragnea.

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Romică Părpălea l-a denunțat pe Liviu Dragnea și în dosarul Referendumului. După ce procurorii DNA au declanşat ancheta legată de fraudarea referendumului din iulie 2012, pentru demiterea fostului preşedinte Traian Băsescu, Liviu Dragnea, aflat în centrul scandalului, a acuzat anchetatorii că îşi construiesc investigaţiile având la bază declaraţia unui...

Preluat de la EVZ