La nici două săptămâni de la un incendiu violent, groapa de gunoi a Clujului s-a aprins din nou. În cursul zilei de sâmbătă, incendiul de la groapa de gunoi temporară, administrată de Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj, s-a aprins din nou.

De data asta focul a fost pus ziua şi nu noaptea, pe un versant al gropii de gunoi care nu a fost afectat de incendiul de acum două săptămâni. Surse abilitate susţin că incendiul de azi este mult mai violent. “A ars cam jumătate din volumul de gunoi depozitat pe rampă. Focul a fost mult mai mare”, spune o sursă foarte credibilă.

Reporterul EvZ a fost la faţa locului, în celebra zonă Pata Rât, unde se află groapa de gunoi a municipiului Cluj Napoca. Zeci de pompieri cu cinci autospeciale se luptau cu flăcărările mari, care erau înteţite tot mai mult de vântul puternic.

În zonă erau zeci de muncitori angajaţi ai RADP, pentru a lucra la groapa de gunoi. Aceştia s-au rezumat să spună că focul a izbucnit din senin, în jurul orei 11.00.

Din cauza lipsei unui hidrant în zonă, pompierii militari de la ISU Cluj trebuie să aducă apă de la o distanţă de doi kilometri, din apropierea unei clădiri a Poştei Române, unde maşinile de pompieri fac coadă.

Emil Boc: “cineva vrea să ne facem nabii de râs”

La faţa locului a fost şi primarul Clujului, Emil, Boc. Acesta a precizat că a ars o suprafaţă de 300 de metri pătraţi, deşi la faţa locului, dimensiunea suprafeţei care arde este mult mai mare. “Nici nu ştiu ce să mai zic. De data asta focul a izbucnit ziua. Cred că cineva stă şi râde de noi. Ar trebui autorităţile statului să îşi facă datoria mult mai bine.

Acum procentul de umplere a gropii este de 41 la sută”, a spus Emil Boc, care era însoţit de viceprimarul Dan Tarcea.

Incompetenţa autorităţilor locale

Groapa de gunoi ecologică se află într-o zonă împrejmuită, păzită de mai mulţi agenţi de pază. Peste toate aceste măsuri, zeci de camere de luat vederi sunt peste tot, care înregistrează fiecare mişcare a celor din zonă.

Cu toate acestea, de fiecare dată când arde groapa de gunoi, în acest an acest incendiu fiind al optulea, nimeni nu ştie nimic. Pompierii vorbesc de fiecare dat[ de o mână criminală, dar cu toate astea Poliţia Cluj, în neputinţa ei, nu prinde pe nimeni.

Şmecheria cu transportul gunoiului

Surse avizate din domeniul colectării şi depozitării gunoiului menajer, au declarat pentru EvZ că motivul aprinderilor repetate a gropii de gunoi este unul pur financiar.

În mod legal, gunoiul depozitat TEMPORAR ar trebui transportat către alte gropi de gunoi, din alte judeţe, susţine sursa EVZ. Pentru serviciul public de colectare a gunoiului menajer, clujenii plătesc pentru colectare, transport, depozitare temporară şi transport la o groapă definitivă. “Aici intervine şmecheria. Să zicem că s-au colectat 200.000 de tone de gunoi care ar trebui duse la Alba sau Oradea. Acest serviciu este inclus în preţul plătit de oameni. Dar dacă tot la două săptămâni se aprinde rampa de gunoi, atunci nimeni nu mai duce nimic la Alba sau Oradea, că nu prea mai au ce, dar banii sunt încasaţi şi intră în buzunarele nu se ştie cui”, spune sursa EvZ.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/img-5057.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/img-5057-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
La nici două săptămâni de la un incendiu violent, groapa de gunoi a Clujului s-a aprins din nou. În cursul zilei de sâmbătă, incendiul de la groapa de gunoi temporară, administrată de Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj, s-a aprins din nou.De data asta focul a fost pus ziua...

Preluat de la EVZ