”Nu e în regulă că după ce am câştigat alegerile prezidenţiale din 2014 cu Klaus Iohannis candidat al PNL pentru Preşedinţia României, mai departe am fost cam paraleli, noi cu preşedintele Klaus Iohannis. Noi am căzut într-un fel de apatie şi de atitudine pur reactivă la PSD, iar Klaus Iohannis a punctat din ce în ce mai bine, exercitând funcţia de preşedinte al României de o manieră excelentă”, a declarat vineri președintele PNL Timiș, primar al Timișoarei, Nicolae Robu, într-o conferinţă de presă. 

În opinia sa, dacă PNL și Iohannis nu se apropie va exista riscul pierderii alegerilor, atât de către PNL, cât şi de Klaus Iohannis în 2019.

”Sigur, Constituţia României îl determină pe preşedinte să se disocieze de partid în momentul în care preia funcţia, dar nu trebuie să fim atât de ipocriţi încât să ne prefacem că nu mai e cazul să fie legături speciale între noi şi preşedinte. Sigur, aceste legături trebuie să se încadreze în limitele constituţionale”, a spus liderul PNL.

El a mai afirmat că simte o ”amorţeală” în partid de câţiva ani buni, deşi există potenţial foarte ridicat, oameni foarte valoroşi, dar ”nu merge ceva în PNL”.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
''Nu e în regulă că după ce am câştigat alegerile prezidenţiale din 2014 cu Klaus Iohannis candidat al PNL pentru Preşedinţia României, mai departe am fost cam paraleli, noi cu preşedintele Klaus Iohannis. Noi am căzut într-un fel de apatie şi de atitudine pur reactivă la PSD, iar Klaus...

Preluat de la EVZ