Tenismenul Marius Copil a explicat că, în perioada junioratului, n-a primit niciun fel de ajutor financiar și a fost nevoit să se bazeze doar pe sprijinul părinților. Componentul naționalei de Cupa Davis l-a criticat pe Andrei Pavel, căpitan-nejucător, dar și pe Horia Tecău.

„România nu m-a ajutat cu absolut nimic. Când eram junior, la 16 ani, tatăl meu plătea tot doar ca să pot participa pe tabloul principal, să nu mai joc în calificări. N-am fost ajutat cu nimic. Totul a fost obţinut pe barba mea şi cu ajutorul părinţilor mei. Dacă trăiam într-o ţară care m-ar fi ajutat total în carieră, atunci da, aş da şi eu înapoi României ceea ar merita. Mi-aş dori să văd oamenii din tenisul românesc că se ocupă mult mai mult de tinerii care vin din spate. Mie mi se pare că jucătorii tineri nu sunt ajutaţi cu nimic, nu sunt îndrumaţi bine, chiar nu mi se pare normal. El (n.r.-Horia Tecău) câştigă un tur, sunt minimum 45 de puncte, dacă nu 90. Eu ca să ajung la 90 de puncte trebuie să câştig un turneu Challenger. Şi eu dacă aş avea un an în care să joc pe tabloul principal al tuturor turneelor de Masters şi Grand Slam, aş face mult mai lejer puncte. Mi-aş dori o schimbare, un pic mai mult respect din partea căpitanului, din partea Federaţiei. Mă înţeleg foarte bine cu Andrei în afara tenisului, un băiat extraordinar, dar în plan profesional, mi-aş dori să se implice mai mult”, a spus Copil la Telekom Sport.

rootstireaActualitate/EsentialAlte sporturi
Tenismenul Marius Copil a explicat că, în perioada junioratului, n-a primit niciun fel de ajutor financiar și a fost nevoit să se bazeze doar pe sprijinul părinților. Componentul naționalei de Cupa Davis l-a criticat pe Andrei Pavel, căpitan-nejucător, dar și pe Horia Tecău. „România nu m-a ajutat cu absolut nimic....

Preluat de la EVZ