Astfel, pe blogul său, Andronic face apel la „realitatea românească” şi ajunge la următoarele concluzii: 

Alegerile din Cehia au fost câștigate de un partid eurosceptic condus de un miliardar acuzat de corupție, cu aproape 30 la sută.

Mișcarea populistă ANO a miliardarului Andrej Babis, supranumit ‘Trump al Cehiei’, a câștigat detașat alegerile parlamentare, profitând de neîncrederea cehilor față de clasa politică din țara lor și de “ordinele de la Bruxelles”, transmite Agerpres.

ANO (“Da”, în cehă), care s-a pronunțat în campanie contra corupției, primirii de imigranți și zonei euro, obține 29,7% din voturi, adică 78 de mandate în camera inferioară, ce numără 200 de membri.

Pe locurile următoare au venit un partid de extremă dreaptă și Partidul Piraților. Actualul premier a scos un rezultat foarte prost, fiind votat doar de 8 la sută.

ANO este urmat de trei partide care au obținut rezultate aproape identice: ODS (dreapta) — 11,3%, 25 de mandate, Partidul Pirat — 10,8%, 22 de mandate și SPD — 10,6%, 22 de mandate.

MIREL CUREA vs LAURA CODRUȚA KOVESI la Bruxelles: “Am fost supus de către Securitatea lui Ceaușescu unor presiuni și violențe pe care evit să mi le amintesc. În România ceea ce se numește „lupta împotriva corupției” este, de fapt, doar o Cortină!”

Cehii au sancționat dur Partidul Social-Democrat CSSD al premierului în exercițiu Bohuslav Sobotka. Formațiunea a suferit o cădere brutală, până pe locul șase, cu 7,3% din voturi, adică 15 mandate.

Asta mi-a adus aminte cuvintele lui Arthur Finkelstein, unul din cei mai inteligenți consultanți cu care am lucrat:

ÎNTRE UN PROST ȘI UN CORUPT, OAMENII VOR VOTA ÎNTOTDEAUNA CORUPTUL!

DNA, mai tare decât SRI! Spionaj 100 la sută!

Haideți să luăm realitatea românească:
Klaus Iohannis, președintele României, o susține necondiționat pe Laura Codruța Kovesi.
PSD, condus de Liviu Dragnea, acuzat de corupție. 
PNL, condus de Ludovic Orban, acuzat de corupție.
ALDE, condus de Călin Popescu Tăriceanu, acuzat de DNA de mărturie mincinoasă. 
USR, condus de nimeni, în veci nu va fi acuzat de DNA.
PMP, condus de Traian Băsescu, neacuzat de corupție, dar implicat în numeroase scandaluri.
UDMR, își schimbă liderul după cum este cazul.
Alții nu există deocamdată.
Voi pe cine ați vota?
”, scrie Dan Andronic pe blogul său.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Astfel, pe blogul său, Andronic face apel la „realitatea românească” şi ajunge la următoarele concluzii: „Alegerile din Cehia au fost câștigate de un partid eurosceptic condus de un miliardar acuzat de corupție, cu aproape 30 la sută.Mișcarea populistă ANO a miliardarului Andrej Babis, supranumit ‘Trump al Cehiei’, a câștigat detașat...

Preluat de la EVZ