Probleme mari s-au descoperit în bugetele locale, unde pagubele se ridică la patru miliarde de lei.

În topul fraudelor ar urma și bugetul de stat, asupra căruia s-a produs un prejudiciu de 3,57 miliarde de lei, dar și bugetele locale, care au fost prejudiciate cu peste patru miliarde de lei, în ultimii 9 ani.

“În perioada ianuarie 01.01.2009-30.06.2017, în baza prevederilor Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea activităților specifice, precum şi valorificarea actelor rezultate din aceste activități, departamentul juridic a sesizat organele de urmărire penală în 718 de cazuri care privesc fapte ce prezintă indicii de săvârşire a infracțiunilor de abuz în serviciu, neglijență în serviciu, fals, fals intelectual şi uz de fals, delapidare, nerecuperarea prejudiciilor, ca urmare a nedispunerii şi a neurmăririi de conducerea entității a măsurilor transmise de către Curtea de Conturi (infracțiunea prevăzută de art. 64 din Legea nr. 94/1992) etc., cu un prejudiciu estimat la 11.350.355,75 mii lei”, se arată în raportul Curţii de Conturi, potrivit Economica.net.

Curtea de Conturi a sesizat deja instituțiile de stat.

rootstireaActualitate/EsentialEconomie
Probleme mari s-au descoperit în bugetele locale, unde pagubele se ridică la patru miliarde de lei.În topul fraudelor ar urma și bugetul de stat, asupra căruia s-a produs un prejudiciu de 3,57 miliarde de lei, dar și bugetele locale, care au fost prejudiciate cu peste patru miliarde de lei,...

Preluat de la EVZ