Copiii preșcolari din grădinițele de stat și confesionale cu program normal de 4 ore, precum și elevii din învățământul primar de stat și privat vor primi lunar 350 de grame de miere polifloră, potrivit unei propuneri legislative ce a fost semnată de trei sferturi dintre parlamentarii PSD.

Potrivit proiectului de lege, mierea polifloră va fi ambalată în borcane de 250 ml, cu capac de culoare verde, și va proveni exclusiv din stupinele autorizate.

Parlamentarii semnatari au propus ca resursele financiare necesare să se asigure de la bugetul de stat, prin bugetul ministerului Agriculturii, iar pentru anul 2017 să se stabilească un plafon de 16.800.000 lei, sumele alocate rămase necheltuite urmând a se reporta pentru anul următor.

Propunerea legislativă modifică și completează Legea nr. 509/2006 privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preșcolari și elevii din clasele I-IV din învățământul de stat și confesional.

În expunerea de motive, semnatarii proiectului de lege precizează că prin Legea nr. 509/2006 se acorda gratuit miere de albine, în limita a 60 de grame/copil/ săptămână, dar că aplicarea acestei legi a fost suspendată în 2015 prin OUG succesive, motivul fiind lipsa finanțării.

Inițiatori proiectului de lege sunt Doina Silistru (senator PSD), Alexandru Stănescu (deputat PSD) și Ioan Dîrzu (deputat PSD).

Propunerea legislativă a fost semnată, în calitate de co-inițiatori, de 152 de deputați și senatori PSD, la care se adaugă deputații Cezar Preda (PNL) și Calotă Florică Ică (ALDE) și senatorii Tánczos Barna (UDMR), Hadârcă Ion și Iriza Scarlat (ALDE) și Baciu Gheorghe (PMP).

Proiectul de lege a fost depus joi în circuitul legislativ, Camera Deputaților fiind for decizional.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/proiect-de-lege-copiii-vor-primi-miere-la-scoala-43296.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/proiect-de-lege-copiii-vor-primi-miere-la-scoala-43296-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv