HOROSCOP  Pe 24 octombrie s-au născut Gilbert Becaud, Jules Rimet, Rafael Trujillo, Anda Călugăreanu, Draga Olteanu-Matei, Magda Catone, Ruxandra Dragomir, Veronica Porumbacu, Theodor Stolojan.

 

HOROSCOP  În calendarul creștin-ortodox sunt Sfinții Areta, Marcu, Sotirih și Valentin. Nimic în ”Kalendar”.

HOROSCOP  Dragi lupi, padawani și hobbiți se întâmplă lucruri. Lucruri importante, dar despre care nimeni nu vă informează. Presa, așa cum o știam și nobila îndeletnicire de jurnalist, sau ziarist, sunt îngropate cu bună știință și premeditare. De la primul ziar, Acta Diurna, apărut în anul 131 îninte de Hristos în Roma republicană și până în ziua de astăzi nimeni nu a avut curajul măcar să gândească să distrugă presa. Dar, iată, ceea ce era imposibil de gândit, o să devină, curând, viață cotidiană. Libertatea presei – sigur că da! Dar ești liber să scrii numai ceea ce îți dăm noi, noi, cei care trebuie! Alte informații nu o să mai ai, pentru că noi controlăm netul!

 

HOROSCOP   Centrul Internaţional pentru Jurnalişti în colaborare cu Universitatea din Georgetown a efectuat un studiu asupra tehnologiei folosite în Camerele ştirilor. Este prima anchetă asupra tehnologiei digitale folosite în media din lumea întreagă. Studiul a fost efectuat în 12 limbi şi a adunat peste 2.700 de răspunsuri de la jurnalişti şi directori de redacţii din 130 de ţări. Prin anchetă s-a încercat să se afle în ce mod jurnaliştii şi Camerele de ştiri se adaptează la revoluţia digitală. Iată câteva concluzii: specialiştii în noile tehnologii sunt foarte rari în Camera ştirilor. Doar 5% din personalul redacţional deţine o diplomă în tehnologie şi 2% din redactorii de ştiri folosesc tehnicieni. Doar 1% folosesc editori analişti. Managementul este mai calificat în media digitale decât angajaţii lor. 64% dintre redactorii şefi au fost angajaţi în domeniul mediei digitale, faţă de 45% jurnalişti.  Cele mai multe Camere ale ştirilor nu-şi redefinesc rolul în era digitală. 82% dintre posturile redacţionale sunt ocupate în mod tradiţional ( jurnalişti, editori, redactori). Circa 18% sunt job-uri digitale: editor de media sociale, producător de conţinut digital, editor analist. Jurnaliştii folosesc o gamă limitată de competenţe digitale: din cele 23 de competenţe digitale interogate, doar 4 sunt folosite în cele mai multe redacţii: afişajul / comentariul pe mediile sociale (72%), realizarea de fotografii digitale (61%), comunicarea cu mediile sociale (58%). Doar 11% dintre jurnalişti folosesc mijloace de verificare a mediei sociale, dar cei mai mulţi (71%) folosesc media sociale pentru a găsi inspiraţie. Peste jumătate dintre jurnalişti nu reuşesc să-şi securizeze conversaţiile. Doar jumătate din redacţiile de ştiri consultă zilnic diverse analize. Camerele ştirilor utilizează în special date de analiză pentru a genera trafic către site-urile lor. Potrivit autorilor raportului, adeseori este foarte dificil pentru jurnalişti să-şi convingă managementul să investească în formarea lor digitală. În ciuda acestor rezultate, raportul arată că în multe ţări din lume, redacţiile de ştiri au depăşit stadiul de media tradiţionale. Iar start-upurile inovative ar putea deveni noua normă pe măsură ce media tradiţională va dispărea. Un sprijin major pentru jurnalişti ar fi colaborarea şi parteneriatele transfrontaliere cu organisme media evoluate din punct de vedere digital.

Read the full report here.

HOROSCOP  Raportul, studiul, care a costat mulți bani, a fost făcut la cererea și pe cheltuiala marelui magnat al presei, Rupert Murdoch, bătrânul rechin alb. Nu o să găsiți informația nicăieri, pe net. Murdoch, de la înălțimea celor 86 de ani și a 12 miliarde de $, după ce a citit tot raportul și anexele clasificate, a exclamat: ”Este mult mai rău decât mi-am închipuit! Jurnalismul moare în favoarea abilităților digitale. O să ne spele ăștia creierele la toți, o să dispară jurnalismul, nimeni nu o să mai facă investigație, nimeni nu o să mai aibă surse, totul o să fie pe net, digital, frumos, gata rumegat. Cu idioții care sunt acum în presă, nici nu mă mir!”

 

HOROSCOP  Dragi lupi, padawani și hobbiți mă pregătesc pentru Dimineața Astrologilor, care are loc, totuși, în noptea schimbării orei, 28-29 octombrie. Ce tâmpenie sinistră schimbarea aceasta a orei! Se pierde mult mai mult decât se câștigă, dar cui să-i explici, pentru că ceea ce semnalează bunul Rupert Murdoch că se întâmplă în presă, este un fenomen mondial generalizat de decădere, nepăsare și nesimțire.

HOROSCOP  Lucrez la un material care se numește ”Liars, errors and mistakes in Astrology” unde am co-autori pe numărul unu din Brazilia și pe fiica unui celebru astrolog din Franța, care i-a preluat cu rezultate bune faima. Probabil, dacă o să vrea Domnul, o să vă spun și unele dintre concluziile studiului, avem o oră și jumătate la dispoziție pentru susținere, s-au solidarizat cu subiectul danezul, portughezul, mexicanul și un astrolog din State, care ne-au cedat timpul lor.

O vreme nu o să mai răspund la corespondență, să nu vă supărați, scrieți-mi în continuare, dar să nu așteptați răspuns, eu citesc tot, dar am intrat în post, în canonul tăcerii și al singurătății, îmi adun forțele, vine iarna. Poate trec și de iarna asta.

Dar de ceea ce sunt sigur este, că, mâine e, în definitiv, o altă zi!

 

                                                          ⃰    ⃰    ⃰

 

HOROSCOP

 

BERBEC   Astăzi este bine să discuţi cu prietenii tăi, poate au și ei unele idei. Ai mai multe probleme nerezolvate pe care le târăști după tine, iar lestul acesta îți înrăutățește calitatea vieții. O zi bună, dacă vrei tu să fie aşa. Liberul Arbitru astăzi prevalează faţă de Destin. Poţi să iei masa cu prietenii, poţi să te duci la sală cu aer condiţionat, la film, sau la un spectacol, sau pur şi simplu să te simţi foarte bine, acasă, cu familia, cu căţeluşul, sau pisica! Tu decizi, stelele doar arată!

 

rootstireaActualitate/EsentialHoroscop
        HOROSCOP  Pe 24 octombrie s-au născut Gilbert Becaud, Jules Rimet, Rafael Trujillo, Anda Călugăreanu, Draga Olteanu-Matei, Magda Catone, Ruxandra Dragomir, Veronica Porumbacu, Theodor Stolojan.   HOROSCOP  În calendarul creștin-ortodox sunt Sfinții Areta, Marcu, Sotirih și Valentin. Nimic în ”Kalendar”. HOROSCOP  Dragi lupi, padawani și hobbiți se întâmplă lucruri. Lucruri importante, dar despre...

Preluat de la EVZ