Robert Mueller, consilierul special care anchetează imixtiunea Rusiei în alegerile prezidențiale din Statele Unite, era așteptat să facă luni noaptea prima punere sub acuzare, potrivit unei dezvăluiri făcute vineri de CNN. Conform speculațiilor presei americane, vizat era Paul Manafort, fost șef de campanie electorală al lui Donald Trump.

Însă, dezvăluirile privind implicarea lui Hillary Clinton și a Democraților în finanțarea dosarului prin care Trump a fost acuzat de „complicitate” („collusion”) cu Rusia au imprimat o nouă turnură întregului scandal.

În așa măsură încât, într- un editorial semnat de întregul colectiv de conducere, Wall Street Journal cere anchetarea nu a lui Trump și a echipei sale, ci a lui Clinton, a Democraților, a FBI și a consilierului special Robert Mueller.

Influenta publicație a fost până acum (deși nu la fel de isteric ca New York Times, Washington Post și CNN) în tabăra media care l-a atacat sistematic pe Donald Trump. Textul, semnat, repetăm, de întregul colectiv de conducere, face niște afirmații fără precedent în presa numită „mainstream”.

„Se dovedește că Rusia a căutat să semene neîncredere în sistemul politic american – ajutată și incurajată de Partidul Democrat și probabil de FBI”, se arată chiar la începutul editorialului. „Aceasta reprezintă o întoarcere cu 180 de grade față de discursul dominant din media în ultimul an și cere o investigație completă”.

„A zis cineva complicitate?”

Editorialul amintește că Washington Post, într-un articol publicat marțea trecută, a „dezvăluit” că echipa de campanie a lui Hillary Clinton și Comitetul Național Democrat (forul de conducere al partidului) au angajat firma de avocatură Perkins Coie, care la rândul ei, prin avocatul Marc E. Elias, a angajat firma de investigații Fusion GPS și a finanțat dosarul ce „dezvăluie” așa-zisele legături ale lui Trump cu Rusia; inclusiv existența unei înregistrări video cu acesta având relații sexuale cu prostituate într-un hotel din Moscova, care ar servi ca unealtă de șantaj a Kremlinului. Nici una din afirmațiile cuprinse în dosar nu a fost dovedită.

„Democrații i-au plătitpe ruși pentru a face afi rmații fanteziste despre un candidat în alegerile prezidențiale din Statele Unite.” WALL STREET JOURNAL

Dosarul a fost redactat de fostul spion britanic Christopher Steele, pe baza mai multor surse rusești.

„Faceți abstracție de intermediari și se dovedește că Democrații i-au plătit pe ruși pentru a face afirmații fanteziste despre un candidat în alegerile prezindențiale din Statele Unite”, se arată în editorial. „A zis cineva complicitate?”

Democrații au preluat finanțarea „investigațiilor” Fusion GPS de la tabăra anti- Trump din interiorul Partidului Republican, după ce Trump a câștigat nominalizarea GOP pentru prezidențiale. Altfel zis, la origine a fost o trădare a Republicanilor, numai pentru a-l împiedica pe Trump să ajungă la Casa Albă.

Audiați vinerea trecută în Comisia de Informații a Camerei Reprezentanților, avocații publicației The Washington Free Beacon au recunoscut că acest organ de presă a fost primul care a finanțat dosarul compromițător. Free Beacon îi aparține miliardarului american Paul Singer, unul dintre cei mai importanți donatori Republicani și stâlp al „Establishmentului” împotriva căruia a luptat Trump.

Manevrele dubioase ale FBI au băgat Rusia în joc

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Robert Mueller, consilierul special care anchetează imixtiunea Rusiei în alegerile prezidențiale din Statele Unite, era așteptat să facă luni noaptea prima punere sub acuzare, potrivit unei dezvăluiri făcute vineri de CNN. Conform speculațiilor presei americane, vizat era Paul Manafort, fost șef de campanie electorală al lui Donald Trump. Însă, dezvăluirile...

Preluat de la EVZ