Evenimentul zilei a relatat, în exclusivitate, că pe 22 decembrie 2013, într-o locație SRI cu numele conspirativ T14, în care se afla locuința lui Coldea, Dragnea a adus un porc pe care l-a tăiat și l-a „preparat” personal spre deliciul celor prezenți la întâlnirea informală, printre care Laura Codruța Kovesi, George Maior, Sebastian Ghiță, Gabriel Oprea, Vasile Dâncu.

Fostul premier Victor Ponta a susţinut și el, joia trecută, la B1Tv, că Dragnea s-a întâlnit cu Kovesi Coldea de Crăciun, în 2013, la „pârlitul porcului”, aceasta fiind una dintre ocaziile în care Dragnea ar fi încercat, potrivit propriului premier, să-și rezolve problemele din justiție. El a adăugat că Dragnea se prezintă acum drept un „luptător împotriva sistemului” dar „în privat e cu porcul”.

Nesimțit și penal

„Eu n-am fost în decembrie 2013 la nicio întâlnire de genul ăsta. Dar, dacă este adevărată povestea cu porcul, eu cred că acel porc este un nesimţit şi chiar un penal şi ar trebui să se verifice foarte atent această situaţie”, a declarat Dragnea, ieri, în Parlament.

Și a spus că atenția publică ar trebui să fie orientată către dezvăluirile care se fac în comisiile parlamentare despre SRI și justiție. „Eu zic că asta este o perioadă în care trebuie să vorbească nişte oameni care încă sunt în funcţii, nişte oameni care au fost în funcţii şi care să vorbească de lucruri serioase. Se discută în ultima perioadă despre sistem, despre posibile defecţiuni ale sistemului, posibile acţiuni ilegale, despre posibile colaborări ilegale între anumite instituţii. Nu cred că discutăm acum de povestea porcului”, a spus liderul social-democrat.

Momentul nepotrivit

Dragnea a adăugat că „nu este momentul” să vorbească acum despre întâlnirile cu Kovesi și Coldea: „Despre genul ăsta de informaţii care apar din partea diverselor persoane fizice sau juridice nu înseamnă că nu vom vorbi odată. Nu acum este momentul, acum trebuie să vorbească alţii. Când va fi cazul să vorbim, vom vorbi”.

Întrebat de jurnaliști dacă a participat la anumite evenimente private alături de Kovesi şi Coldea, Dragnea a spus că va răspunde doar dacă va fi chemat la audieri în Comisia specială parlamentară de control a activității SRI. Șeful Comisiei SRI, Claudiu Manda, nu a vrut ieri să spună dacă are de gând să-l audieze pe Dragnea.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Evenimentul zilei a relatat, în exclusivitate, că pe 22 decembrie 2013, într-o locație SRI cu numele conspirativ T14, în care se afla locuința lui Coldea, Dragnea a adus un porc pe care l-a tăiat și l-a „preparat” personal spre deliciul celor prezenți la întâlnirea informală, printre care Laura Codruța...

Preluat de la EVZ