Trei membri ai lumii interlope din Iași sunt dați în urmărire națională după ce pe numele lor au fost emise mandate de arestare în lipsă. Interlopii au fost protagoniștii unui episod violent ce a avut loc în Iași, însă au reușit să se facă nevăzuți înainte de a fi prinși de Poliție. O tânără a fost rănită grav după ce a fost lovită cu sabia în zona capului.

Citeste mai mult: adev.ro/oz6z5r

Măcel în lumea interlopă din Iași. O tânără a ajuns cu capul tăiat după un atac cu săbii, bâte și macete.

Polițiștii ieșeni îi caută pe Vandam, Vasile și Diego Constantin, toți membri aceleiași familii, pentru un conflict violent care a avut loc la finele lunii octombrie. În urmă cu câteva săptămâni, Vandam a avut un conflict cu Ciprian Adrian Berescu, din cauza unei partide de poker, din acest motiv, între membrii celor două familii, având loc mai multe conflicte.

Fratele lui Ciprian Berescu și-a sărbătorit ziua de naștere pe data de 28 octombrie, alături de Loredana V. și Eduard F, cei trei petrecând într-un club până spre dimineață. În jurul orei 4:30, aceștia au plecat din local, la scurt timp observând că sunt urmăriți de două mașini marca BMW, în cele din urmă, acestea blocând autoturismul în care se aflau cei trei.

 „Din primul autoturism BMW au coborât patru persoane, dintre care trei înarmate cu bâte, săbii și spray lacrimogen, și au început să lovească parbrizul, geamurile laterale ale autoturismului Mercedes, până când geamurile s-au spart. Au fost loviți ocupanții din față, respectiv șoferul V. Loredana – cu un obiect contondent-tăios, în partea dreaptă a capului și a corpului. Au pulverizat apoi spray lacrimogen în interior determinând ocupanții mașinii să iasă în exterior. Incidentul a fost de o intensitate deosebită“, se arată în propunerea de arestare.

Agresorii au plecat de la fața locului, lăsând acolo o sabie și o macetă. Procurorii spun că, deși era noapte, mai multe persoane de la blocurile din apropiere au fost trezite de zgomote și au observat scenele violente. Polițiștii au efectuat percheziții în data de 1 noiembrie, însă nu l-au găsit pe Vandam și pe ceilalți membri ai familiei sale. Au găsit însă un BMW X6 ce îi aparține lui Vandam, precum și un topor, un spray iritant, o macetă, o sabie, o bărdiță și un baston telescopic.

„Inculpații se sustrag activității de urmărire penală. Astfel, aceștia nu au fost găsiți la domicilii cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare – locurile unde au înnoptat în data de 31.10.2017 fiind în mod evident părăsite în grabă, urmare a avertizării lor de către persoanele din familie cu privire la faptul că sunt căutați de organele de Poliție“, se mai arată în propunerea de arestare.

Potrivit newsrepublic.net, apărătorul lui Vandam Constantin, Constantin Cristian Curcă, a precizat că măsura arestării preventive nu este proporțională cu gravitatea faptei. Curcă a menționat că, în trecut, pentru astfel de fapte se putea aplica doar o sancțiune administrativă.

„Ceea ce era înainte de 01.02.2017 o simplă scoatere de sub urmărire penală pentru celebrul articol 18 indice 1, acum este propunere pentru arestare preventivă. De asemenea, două declarații ale unor prieteni din copilărie pesemne că sunt îndeajuns pentru a trimite trei persoane în arest. Dosarul de cercetare este într-o etapă incipientă, măsura preventivă fiind profund inoportună“, a precizat avocatul.

Acum doi ani, Vandam Constantin a reușit să evacueze dintr-o vilă un senator în funcție, după ce a câștigat casa acestuia la licitație și l-a șicanat pe acesta până a plecat. Printre șicane a fost și săparea unei gropi în curte, despre care i-a spus senatorului că îi va fi mormânt.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/70-43986.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/70-43986-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv