Guvernul britanic va propune un amendament la proiectul de lege privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană pentru a stabili data exactă, din dorința de a evita orice confuzie, a declarat ministrul britanic pentru Brexit, David Davis.

“Amendamentul nostru stipulează clar că Marea Britanie iese din UE la 29 martie 2019, la ora 23:00. Am ascultat opinia publică și Parlamentul și am făcut această schimbare pentru a elimina orice confuzie sau preocupare cu privire la ceea ce înseamnă “, a spus Davis, citat de site-ul BBC New.

Premierul britanic Theresa May a declarat că decizia de a pune data exactă de Brexit “pe prima pagină” a legislației privind ieșirea din UE arată că guvernul este hotărât să ducă procesul la bun sfârșit.

Theresa May a avertizat parlamentarii să nu încerce să încetinească sau să oprească procesul de Brexit, în condițiile în care legea britanică de ieșire din UE va ajunge în Parlament în luna decembrie. Proiectul vizează transpunerea legislației UE în legislația britanică și evitarea unui vid legislativ în ziua în care Marea Britanie va părăsi Blocul comunitar.

“Nimeni să nu se îndoiască de hotărârea noastră, Brexit se întâmplă. Acest proiect de lege istoric este fundamental pentru obținerea unui Brexit lin și ordonat și oferă cea mai mare claritate și certitudine posibile pentru toate companiile și familiile din întreaga țară. Vreau ca toți politicienii să se alăture pentru a negocia un acord bun privind Brexit. Dar vreau să spun foarte clar: Nu vom tolera încercările de a folosi procesul de modificare a acestui proiect de lege ca pe un mecanism care încearcă să blocheze dorințele democratice ale poporului britanic, încercând să încetinească sau să oprească ieșirea noastră din Uniunea Europeană”, a spus May.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/decizia-este-luata-la-ce-data-va-iesi-marea-britanie-din-uniunea-europeana-43975.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/decizia-este-luata-la-ce-data-va-iesi-marea-britanie-din-uniunea-europeana-43975-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv