Și asta pentru că lista cu cei mai mari datornici este condusă chiar de firmele controlate de stat. Profit.ro menționează că dacă s-ar respecta anunțurile pline de nerv făcute de Tudose, Guvernul ar trebui să execute propriile firme, iar directorii să ajungă la închisoare.

Mai exact, nouă din zece firme sunt ale statului, iar dacă legea va fi schimbată și vor fi deschide dosare penale celor care nu achită banii, Guvernul ar crea o pagubă imensă.

Lista datornicilor blamați de Guvern ca rău-platnici este deschisă de Compania Națională a Huilei (3,7 miliarde lei), Societatea Comercială pentru Închiderea-Conservarea Minelor (aproape 942 milioane lei) și Societatea Națională a Căilor Ferate Române (601,6 milioane lei).

Măsura trecerii integrale a contribuțiilor în sarcina angajatului a nemulțumit multă lume, inclusiv sindicate. Motivul este că Guvernul transferă prin Ordonanță de Urgență contribuțiile angajatorului în sarcina angajatului, urmând ca, în sectorul privat, orice majorare a brutului pentru a acoperi aceste cheltuieli să fie negociată de angajat cu angajatorul. Angajatorul, chiar dacă nu ar înregistra un cost mai mare din majorarea brutului, poate decide, însă, să nu crească salariul angajatului sau să-i acorde o majorare care nu acoperă întreaga diferență, caz în care salariul angajatului din privat urmează să scadă.

 

Loading…

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/lista-firme.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/lista-firme-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEconomie
Și asta pentru că lista cu cei mai mari datornici este condusă chiar de firmele controlate de stat. Profit.ro menționează că dacă s-ar respecta anunțurile pline de nerv făcute de Tudose, Guvernul ar trebui să execute propriile firme, iar directorii să ajungă la închisoare.Mai exact, nouă din zece firme...

Preluat de la EVZ