Informațiile despre statul paralel au fost furnizate de președintele Comisiei SRI, Claudiu Manda, după audierea de ieri a lui Dumitru Iliescu.

Principalele declarații ale senatorului PSD, Claudiu Manda:

„A vorbit și despre statul paralel în care, în opinia domniei sale, persoanele cele mai importante care conduceau erau domnul Coldea și cu domnul Maior. Și ne-a făcut o prezentare generală și niște elemente punctuale. Ne-a adus în atenție să verificăm încă un stat, Mexic, unde, la fel, a existat o chestiune de protocoale între instituțiile de intelligence și Parchet și că este un scenariu care se găsește cumva și în România și ne-a prezentat o persoană (care a fost la conducerea unei instituții de forță – n.r.) care poate să ne spună mai multe detalii în susținerea lucrurilor spuse de domnia sa. 

A vorbit despre atacul asupra Justiției, unde a făcut referiri și la întâlnirea precedentă. A încercat să ne explice cum ar fi încercat cei din conducerea de la momentul respectiv a SRI, inclusiv pentru examenele de acces la diferite Curți, inclusiv ÎCCJ, persoanele care nu erau agreate n-ar fi luat concursul. A dat un exemplu. Nu vreau să-l detaliez sau să spun numele respectiv, dar o persoană care a dat concurs nu a câștigat, după care, la nivelul discuțiilor cu cei din conducerea SRI la vremea respectivă, la următorul concurs a câștigat. Dar la fel și aici a spus că va transmite o listă de nume. Noi mai avem o listă de nume de la o altă audiere, pe care nu pot s-o prezint public, dar persoane care domnia sa consideră, și cu elementele necesare, că ar face parte din portofoliul de oameni din Justiției, apropiații conducerii de la vremea respectivă a SRI. 

A făcut referire inclusiv la elemente pe care domnia sa spune că le cunoaște, opunerea celor din conducerea din SRI, cred că a zis dl Maior că dl Mihai Răzvan Ungureanu să fie numit la SIE. 

A dat o serie de exemple de persoane din Guvern care au fost scoase din zona decizională pe baza unor dosare. (…) Tot în perioada dinainte de 2015. A dat o serie de exemple — a spus că poate să aducă în continuare multe exemple. Unul dintre exemple a fost cazul Atanasiu (Teodor Atanasiu, fost ministru al Apărării în Guvernul Tăriceanu, propus în 2012 pentru un mandat la Ministerul Economiei – n.r.), care ar fi deranjat niște interese cu bunuri mobile și imobile și că de aceea s-ar fi construit acel dosar împotriva domniei sale soldat cu demiterea, dar nimic mai mult decât atât.

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Informațiile despre statul paralel au fost furnizate de președintele Comisiei SRI, Claudiu Manda, după audierea de ieri a lui Dumitru Iliescu. Principalele declarații ale senatorului PSD, Claudiu Manda: „A vorbit și despre statul paralel în care, în opinia domniei sale, persoanele cele mai importante care conduceau erau domnul Coldea și cu...

Preluat de la EVZ