Mihai Daraban, care este și președintele Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, a fost ales în fruntea Camerei de Comerț și Industrie a României, cu unanimitate de voturi.

Obiectivul nostru este de a sprijini companiile românești și de a asigura un dialog real între mediul de afaceri și autorități. Sistemul cameral deține cea mai puternică infrastructură de afaceri la nivel național și ea este pusă la dispoziția companiilor membre din toată țara. Vom promova în discursul public temele de interes major pentru firmele din România: nevoia de predictibilitate a deciziilor guvernamentale, simplificarea legislației, reducerea birocrației, stimularea investițiilor și, un lucru extrem de important – optimizarea cheltuielilor publice. Fără o optimizare a cheltuielilor publice, domenii vitale precum educația, sănătatea sau infrastructura, nu vor putea beneficia de nivelul necesar de investiții publice”, a declarat Mihai Daraban.

Vicepreședinții care fac parte din Biroul de Conducere au fost aleși dintre membrii noului Colegiu de Conducere:

– Nicolae Tudorescu – Președinte CCI Mehedinți;

– Ion Mocanu – Președinte CCI Galați;

– Gheorghe Seculici – Președinte CCI Arad;

– Mihai Apopii – Președinte CCI Neamț.

Președinții comitetelor CCIR și președinți la nivel de reprezentare sunt:

Ionel Gagu – Președinte CCIA Buzău;

Vasile Bar – Președinte CCI Bistrița – Năsăud;

Vasile Pop – Președinte CCI Mureș;

Dumitru Dan – Președinte CCI Ilfov.

De asemenea, Colegiul de Conducere al Camerei Naţionale este compus din 27 de membri, aleşi prin hotărârea Adunării Generale în condiţiile art. 21 (10) din statutul Camerei Naționale.

Sunt aleşi în Colegiul de Conducere următorii membri: a) 22 de membri din categoria membrilor de drept; b) 3 membri din categoria membrilor asociaţi; c) 1 membru din categoria membrilor de onoare, d) 1 membru în persoana Președintelui Curții de Arbitraj Comercial Internațional, care este membru de drept al Colegiului de Conducere.

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialEconomie
Mihai Daraban, care este și președintele Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, a fost ales în fruntea Camerei de Comerț și Industrie a României, cu unanimitate de voturi. „Obiectivul nostru este de a sprijini companiile românești și de a asigura un dialog real între mediul de afaceri și...

Preluat de la EVZ