Liderul liberal a mai precizat că dorința de a fi incinerată a fost și a Mariei Brătianu.

„Toți membrii familiei Brătianu, la înmormântare, au fost practic onorați de conducerea partidului. Eu i-am dus pe umeri sicriul lui Vintilă Brătianu când a murit. Am fost și am vorbit la înmormântarea lui Ioana Brătianu. Întotdeauna am sprijinit toate activitățile legate de înmormântare. În cazul Mariei Brătianu, n-am avut nicio posibilitate să intervenim în luarea deciziei de incinerare. Nu era decizia noastră. Mare Elene este nepoată Mariei Brătianu, este fata Ioanei Brătianu. Din discuțiile cu apropiați, pentru că eu n-am putut să iau legătura cu Mare Elene, deși am sunat-o pe un număr de telefon care mi-a fost dat.Nu a fost doar decizia ei. Se pare că a fost și decizia persoanei care s-a ocupat de Maria Brătianu, care a fost transmisă ca o dorință a Mariei Brătianu, iar decizia a fost pusă în practică de un funcționar francez. Acolo au, conform legislației, să respecte pratic dorința fie a celui care a murit, fie a familiei, dacă cel care a murit nu și-a exprimat această dorință. Deci nu am avut nicio posibilitate de a interveni asupra acestor treburi. Cu toate persoanele, care sunt puține care mai erau în anturajul Mariei Brătianu, am transmis disponibilitatea noastră de a acorda sprijin financiar, dar nu puteam noi să afectăm în niciun fel această decizie, care a fost luată și care a fost pusă în practică. N-aveai cum să intervii, pentru că spre deosebire de Ioana Brătianu, care a fost activă, a fost implicată în partid, de Vintilă Brătianu, care a fost și el implicat în partid, Maria Brătianu nu a avut o legătură cu formațiunea”, a declarat, vineri pentru EVZ, Ludovic Orban.

Liderul liberal a adăugat că partidul a încercat să se implice în eforturile de a aduce în țară și depozitării urnei la conacul Brătianu – Florica, situat în localitatea Ştefăneşti, judeţul Argeş.

„Chiar și după incinerare, aducerea urnei la Florica, orice efort necesar din partea noastră, ne-am anunțat disponibilitatea de a sprijini orice fel de demers legat de acest subiect”, ne-a spus Orban. 

Maria Brătianu, ultima fiică în viață a marelui istoric liberal George Brătianu a murit la vârsta de 89 de ani, în noaptea de 29 spre 30 octombrie a.c., la Paris. Trupul neînsuflețit al acesteia a fost depus atunci la capela cimitirului Pere Lachaisse, iar apoi a fost incinerată.

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Liderul liberal a mai precizat că dorința de a fi incinerată a fost și a Mariei Brătianu.„Toți membrii familiei Brătianu, la înmormântare, au fost practic onorați de conducerea partidului. Eu i-am dus pe umeri sicriul lui Vintilă Brătianu când a murit. Am fost și am vorbit la înmormântarea lui...

Preluat de la EVZ