Inspectoratul Județean de Jandarmi Brașov a anunțat, prin cpt. Ciprian Aldea, că un urs a intrat în  cabana Postăvarul în cursul serii de vineri. Asta după ce animalul încercase de alte două ori să pătrundă în cabană.

Potrivit sursei citate ursul a reușit să ia din cabană o pungă de zahăr și o cutie de bomboane, fiind alungat de cabanier și de jandarmul care stă permanent la cabană.

Ursul a fost alungat la o distanță de 50 de metri de cabană, menționează Agerpres

În urma aparițiilor tot mai dese ale urșilor, mistreților și chiar a lupilor în zonele locuite, prefectul a decis formarea unei comisii la nivelul județului, din care fac parte primari ai localităților, reprezentanți ai fondurilor forestiere, de la Comisariatul Județean al Gărzii Naționale de Mediu, Agenția Județeană pentru Protecția Mediului, care vor monitoriza fenomenul și vor încerca să facă mai multe goane pentru a împiedica animalele să coboare din pădure.

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Inspectoratul Județean de Jandarmi Brașov a anunțat, prin cpt. Ciprian Aldea, că un urs a intrat în  cabana Postăvarul în cursul serii de vineri. Asta după ce animalul încercase de alte două ori să pătrundă în cabană.Potrivit sursei citate ursul a reușit să ia din cabană o pungă de...

Preluat de la EVZ