Sean Parker, președintele fondator al Facebook, și-a dezvăluit îngrijorările și criticile la adresa rețelei, spunând că habar nu avea ce amploare avea să ia Facebook-ul la momentul la care l-a creat, scrie BBC.

Vorbind pe scenă cu Mike Allen de la Axios, Parker a spus: „Tot acest proces de creare prin care am trecut când am inventat aceste aplicații, Facebook fiind prima dintre ele, a fost asa: „Cum să ne consumăm cât mai mult timp posibil și să ne concentrăm cât mai multă atenție posibilă?”.

„Asta înseamnă că trebuie să vă oferim puțină dopamină din când în când fiecăruia dintre voi, pentru că cineva a dat like sau a comentat la o postare a vostră. Și asta va contribui la mai mult conținut, și asta va aduce mai multe like-uri și comentarii, etc”, a explicat el. 

Parker a devenit cunoscut ca un creator pionieri în domeniu, după lansarea serviciului Napster. În ceea ce privește Facebook-ul, el  fost cel care a trimis firma în Silicon Valley și a expus ideea lui Mark Zuckerberg unor mari investitori. Acele momente au fost prezentate și în filmul „Rețeau”, în care Parker este jucat Justin Timberlake.

„Când Facebook era la început, aveam acești oameni care veneau la mine și spuneau „Eu nu sunt în social media, iar eu le răspundeam: „E ok, dar să știi că vei fi”. Nu știu dacă ei înțelegeau consecințele a ceea ce spuneam eu, pentru că o rețekea cu un miliard sau două miliarde de oameni, efectiv schimbă relațiile cu societatea, cu cei din jur. Probabil interferează cu productivitatea într-un mod ciudat. Și doar Dumnezeu știe ce face cu creierul copiilor noștri”. 

În ceea ce privește obiceiurile sale, Parker a spus că nu mai folosește social media, pentru că este „o mare pierdere de vreme”. Totuși, a explicat că are încă un cont pe Facebook. „Dacă Mark aude asta, probabil o să-mi suspende contul”. a glumit el. 
„Folosesc aceste platforme. Nu las aceste platforme să mă folosească pe mine”, a conchis Parker. 

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Sean Parker, președintele fondator al Facebook, și-a dezvăluit îngrijorările și criticile la adresa rețelei, spunând că habar nu avea ce amploare avea să ia Facebook-ul la momentul la care l-a creat, scrie BBC.Vorbind pe scenă cu Mike Allen de la Axios, Parker a spus: „Tot acest proces de creare...

Preluat de la EVZ