Inițiativă unică a Teatrului Excelsior. Persoanele cu dizabilități de vedere s-au bucurat de un spectacol de teatru. Totul a fost gândit în cele mai mici detalii pentru ca spectatorii “să vadă” cu ochii minții ceea ce se întâmplă pe scenă. 

Banii strânși din vânzarea biletelor vor fi folosiți pentru cumpărarea de cărți în alfabetul Braille. Proiectul a fost o dorință a maestrului Ion Lucian. 

Spectatorii cu deficiențe de văz au făcut, la început, cunostință cu decorul, l-au pipăit, apoi un narator le-a descris totul în detaliu.

Pe tot parcursul piesei de teatru, povestitorul le-a spus copiilor în căști ce anume făceau actorii pe scenă.

Povestea piesei de teatru pentru nevăzători a început după ce actorul Alex Călin a vizitat un liceu special pentru elevii cu deficiențe. Proiectul a fost o dorință a maestrului Ion Lucian. 

Actorul Alex Călin speră ca peste un an să nu mai fie nevoit să continue campania pentru strângere de fonduri pentru cumpărarea de cărți în alfabetul Braille, iar autoritățile să ofere gratuit copiilor nevăzători manualele speciale.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/proiect-unic-teatru-pentru-nevazatori-43982.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/proiect-unic-teatru-pentru-nevazatori-43982-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv