Regele își va anunța decizia în “următoarele două nopți”, conform unui reportaj difuzat miercuri de canalul iranian PressTV, preluând informații de pe Rai al-Youm, un site de știri și analize despre lumea arabă.
Miercuri, postul de televiziune Al-Arabiya din Arabia Saudită a postat știrea pe Twitter, însă anunțul a fost șters la scurt timp, potrivit aceluiași reportaj.
Informațiile nu au fost confirmate oficial. Autoritățile de la Riad nu au dat nicio declarație cu privire la această problemă.
“Evenimentele previzionate marchează o schimbare în ordinea succesiunii la tronul Arabiei Saudite, de la descendențe orizontale, ale fraților mai mari, la o descendență verticală, în care regele predă puterea fiului său favorit”, conform PressTV.
Speculațiile despre posibila abdicare a regelui Salman au apărut la sfârșitul lunii iunie, când monarhul i-a retras nepotului său, Mohammed bin Nayef, calitatea de moștenitor al tronului, acesta fiind al doilea pe linia de succesiune. Astfel, fiul său, prințul Mohammed bin Salman, a rămas unicul moștenitor al tronului.
În septembrie, postul de televiziune  libanez al-Manar  (postul TV al Hezbolah) a difuzat un reportaj potrivit căruia surse apropiate familiei regale ar fi declarat că regele Salman s-ar putea retrage din motive de sănătate.
Printul moștenitor al coroanei saudite, Mohammed bin Salman, a ajuns pe prima pagină a ziarelor după o serie de reforme spectaculoase.
Peste 40 de membri ai familiei regale, miniștri, ofițeri și oameni de afaceri au fost arestați duminică în Arabia Saudită la ordinul noului comitet anti-corupție din regat, condus de prințul moștenitor al coroanei.
Pe 25 aprilie 2016, acesta a anunțat conceperea planului de dezvoltare Saudi Vision 2030. Documentul se referă la 80 de proiecte care vizează dezvoltarea, printre altele, a sectoarelor de servicii publice, precum și o serie de inițiative privind drepturile femeilor.
De asemenea, la sfârșitul lunii octombrie, prințul Mohammed bin Salman a vorbit în favoarea revenirii la “Islamul moderat” și a promis să pună capăt extremismului în Arabia Saudită, în viitorul apropiat.


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Regele își va anunța decizia în 'următoarele două nopți', conform unui reportaj difuzat miercuri de canalul iranian PressTV, preluând informații de pe Rai al-Youm, un site de știri și analize despre lumea arabă. Miercuri, postul de televiziune Al-Arabiya din Arabia Saudită a postat știrea pe Twitter, însă anunțul a fost...

Preluat de la EVZ