Damen Shipyards Group a încheiat un contract cu Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) pentru achiziționarea cotei sale majoritare în Daewoo Mangalia Heavy Industries (DMHI), se arată într-un comunicat postat azi pe site-ul Damen.

„Odată cu achiziționarea cotei majoritare în șantierul naval din Mangalia, Damen face următorul pas în consolidarea activităților sale internaționale de construcții navale și reparații navale”, se arată în comunicat.

Șantierul naval Mangalia, situat pe coasta de est a Mării Negre, are o suprafață de 980.000 de metri pătrați, are trei uscătoare cu o lungime totală de 982 de metri și un spațiu de prindere de 1,6 kilometri.

„Docurile, cu o lățime cuprinsă între 48 și 60 de metri, vor asigura Damen capacitatea de a satisface cele mai mari nave și structuri maritime. Ca atare, această mișcare reprezintă o completare strategică a portofoliului actual al șantierului naval al Damen”, menționează compania.

Damen deține deja un șantier naval în România, la Galați – în prezent, cea mai mare unitate grupului.

„Odată cu aderarea la Damen în 1999, această platformă s-a dezvoltat într-o unitate foarte eficientă, cu o producție semnificativă de ordinul sutelor de nave și structuri. Expertiza în construcții navale și lanțul de aprovizionare gestionat îndeaproape au fost în spatele unora dintre cele mai importante livrări ale Damen până în prezent, reprezentând pe deplin portofoliul de produse diversificat al grupului. Cu șantierul naval Mangalia, Damen va avea cele două mari șantiere navale în imediata vecinătate”, mai arată compania.

Potrivit Damen Shipyards Group, autoritățile de concurență din România au aprobat deja tranzacția avută în vedere. În plus, „se organizează reuniuni constructive cu Guvernul României în legătură cu viitoarea cooperare în Mangalia și dezvoltarea ulterioară a industriei construcțiilor navale din România”.

Șantierul naval Daewoo din Mangalia a fost înființat în 1997 ca un joint-venture între Daewoo și Șantierul Naval 2 Mai Mangalia.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/tranzactie-majora-grupul-olandez-damen-cumpara-santierul-naval-din-mangalia-43999.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/tranzactie-majora-grupul-olandez-damen-cumpara-santierul-naval-din-mangalia-43999-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv