Casa Regală a României trece în aceste zile prin clipe de cumpănă, odată cu înrăutățirea stării de sănătate a Regelui Mihai, dar și printr-un scandal care știrbește din seriozitatea și solemnitatea momentului, scrie ONE.

Nicolae, nepotul regelui – exclus în 2015 din linia de succesiune – nu a fost lăsat să-și vadă bunicul. A fost dat afară într-un incident fără precedent, din care nu a lipsit agresiunea. Două comunicate au parvenit între timp de la Casa Regală, iar alte două, în replică, de la Nicolae. Însăși mama lui Nicolae, Principesa Elena, a luat prin surprindere opinia publică blamând gestul fiului ei.

Principesa Elena a României s-a născut pe 15 noiembrie 1950, la Lausanne. Este a doua fiică a Regelui Mihai și a Reginei Ana, fiind a doua în linia de succesiune la Tronul României.

În 1982, Principesa Elena s-a căsătorit cu Robin Medforth-Mills, tatăl copiilor ei, Nicolae și Elisabeta-Karina. Profesor de geografie la Universitatea Durham și fost oficial la ONU, Robin Medforth-Mills a murit în 2002.

Fiul său, Nicolae, născut la Geneva, în 1985, și-a împărțit primele 18 luni de viață între Anglia și Sudan.

În 1989, anul revoluției române, s-a născut fiica Principesei Elena, Elisabeta-Karina, scrie ONE.

 Este a treia în linia succesorală, după Principesa Margareta și Principesa Elena (mama sa). Nu are oficial titlul de Principesă.

Potrivit normelor care guvernează existența Casei Regale a României, soții și copiii Altețelor Lor Regale Principesele României nu dobândesc automat vreun titlu princiar. Astfel de titluri pot fi acordate prin voința Regelui, așa cum este cazul Principelui Radu al României, soțul Principesei Moștenitoare Margareta a României.

 Elisabeta-Karina de Roumanie Medforth-Mills a vizitat România și a avut și câteva apariții publice, cum ar fi cea de Crăciun din anul 2012, când și-a petrecut sărbătoarea Nașterii Domnului la Castelul Regal de la Săvârșin.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/cum-arata-principesa-karina-care-l-a-inlocuit-pe-nicolae-la-succesiunea-tronului-romaniei-44016.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/cum-arata-principesa-karina-care-l-a-inlocuit-pe-nicolae-la-succesiunea-tronului-romaniei-44016-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv