Conteledesaintgermain a oferit câteva explicați plauzibile despre supremația practic inexplicabilă a partidului de la putere.  „Este atacat cu arme teribile, și din interior și din exterior, și totuși rezistă. Cum de e posibil? Care să fie secretul? Mai pierde în luptă câte un comandant suprem (Geoană, Ponta), niscaiva generali de divizie/județ (Nicolescu, Mazăre) dar capacitatea lui de supraviețuire și regenerare îl salvează mereu de la dezastru. E o realitate confirmată de toate alegerile din urmă. Merită analizat.

De ce poporul votant român nu se satură de PSD? De ce campania furibundă purtată de statul paralel sub deviza „PSD ciuma roșie” nu dă rezultatele dorite? De ce românii îi votează pe „penalii” Chiricheș și Olguța Vasilescu cu 70%, în plin delir anticorupție? De ce, cu toate că guvernele Grindeanu și Tudose au comis repetate bâlbe și falsete, PSD a crescut în sondaje, depășind 45%?

Explicația acestor aparente paradoxuri mi se pare clară și simplă: românii votează PSD pentru că PSD e ca ei. PSD e ca România. Și cu bune dar și cu rele!

Ascultând vocile propagandei anti – PSD ce aflăm? Că PSD este cel mai corupt partid din România! Și ce mai aflăm? Că România este cea mai coruptă țară din Europa! Oribil, nu? Revoltător, nu-i așa?

Similitudinea sare în ochi 

Românul statistic se simte jignit și nedreptățit când se afirmă despre țara lui că este campioană europeană (dacă nu chiar mondială) la hoție. Pentru că, în primul rând, nu este adevărat! Se cunosc multe țări primprejurul nostru cu isprăvi de corupție cel puțin la fel de scandaloase, care nu-și fac din asta un brend. Apoi, chiar dacă ar fi așa, această anatemă ar trebui atuncată (dacă e musai) asupra unei țări întregi, asupra unui popor întreg, de eventuali moraliști antiromâni din exterior, în niciun caz de „patrioți” autohtoni”, precizează el.

În același timp, bloggerul atrage atenția asupra corupției din România, pe care o găsim, fără să ne uităm foarte atent și în PSD. „Românul statistic se simte jignit și nedreptățit când se afirmă despre țara lui că este campioană europeană (dacă nu chiar mondială) la hoție. Pentru că, în primul rând, nu este adevărat! Se cunosc multe țări primprejurul nostru cu isprăvi de corupție cel puțin la fel de scandaloase, care nu-și fac din asta un brend. Apoi, chiar dacă ar fi așa, această anatemă ar trebui atuncată (dacă e musai) asupra unei țări întregi, asupra unui popor întreg, de eventuali moraliști antiromâni din exterior, în niciun caz de „patrioți” autohtoni.

Da, România este o țară cu multă corupție. Cum și PSD este un partid cu mulți corupți.

Dar observăm la marile noastre modele, SUA și Germania, performanțe de corupție la scară planetară pe lângă care noi suntem niște mărunți hoți de ouă de sub cloșcă.

Să vă reamintesc unde și de lăcomia și imoralitatea căror actori a fost declanșată marea  criză mondială din 2008? De băncile americane de investiții Lehman Brothers și de Merrill Lynch ați auzit? Știți cât a costat întreaga lume hoția lor generalizată?

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Conteledesaintgermain a oferit câteva explicați plauzibile despre supremația practic inexplicabilă a partidului de la putere.  „Este atacat cu arme teribile, și din interior și din exterior, și totuși rezistă. Cum de e posibil? Care să fie secretul? Mai pierde în luptă câte un comandant suprem (Geoană, Ponta), niscaiva generali...

Preluat de la EVZ