Inculpații au fost judecați pentru  „o asociere criminală teroristă”, șapte dintre aceștia fiind plasați în detenție provizorie, iar cel de-al optulea,  sub control judiciar, conform rechizitoriului parchetului.

Cele  10 persoane, care au distribut mesaje cu conținut violent pe mesageria criptată Telegram, cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, au fost arestate în cursul acestei operațiuni antiteroriste, dintre care nouă în Franța. A 10-a persoană, o columbiancă de 23 de ani, a fost reținută în Elveția, unde a fost plasată în arest provizoriu pentru o perioadă de trei de luni, la cererea Ministerului Public al acestei țări, conform Agerpres.

Printre cele 10 persoane arestate, marți, figurează un elvețian de 27 de ani, descris de France Presse   drept un “pretins imam”, care i-ar fi îndoctrinat pe ceilalți, precum și un fost militar de 65 de ani, convertit la islam.

Acesta este „un grup de indivizi care coresponda pe rețele securizate și care făcea afirmații extrem de violente”, a indicat, vineri, pentru Franceinfo procurorul Parisului, Francois Molins.

Potrivit unei surse judiciare, unii dintre ei se declarau “în mod explicit susținători” ai grupării jihadiste Statul Islamic.

Conform primelor elemente ale anchetei, nicio armă nu a fost găsită în cursul perchezițiilor în Franța, în sud-est și în regiunea pariziană. În schimb, a fost confiscat material informatic.

Această operațiune a intervenit după o anchetă judiciară deschisă în Franța în 19 iulie și o procedură penală lansată în Elveția în iunie 2016.

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Inculpații au fost judecați pentru  „o asociere criminală teroristă”, șapte dintre aceștia fiind plasați în detenție provizorie, iar cel de-al optulea,  sub control judiciar, conform rechizitoriului parchetului.Cele  10 persoane, care au distribut mesaje cu conținut violent pe mesageria criptată Telegram, cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani,...

Preluat de la EVZ