Consumatorii sunt sfătuiţi să oprească imediat alimentarea cu gaz dacă au în casă unul din modele produse de companiile vizate.

Notificarea emisă vineri, 10 noiembrie, prin sistemul de alertă RAPEX* semnala prezenţa pe piaţa europeană a unor aparate de gătit pe gaz (aragazuri şi plite încorporabile) – produse în Turcia sub brandurile Siemens, Bosch şi Neff – care ar putea pune în pericol viaţa clienţilor.

Acestea  au probleme la un racord de alimentare, apărând astfel un risc de explozie.

„În situaţia în care regăsiţi pe site datele produsului pe care îl deţineţi trebuie să opriţi alimentarea cu gaz a acestuia şi trebuie să contactaţi firma producătoare, conform instrucţiunilor. După cum rezultă din anunţul făcut, compania se obligă să înlocuiască gratuit racordul de conectare, desemnând în acest sens tehnicieni de service autorizat, care se vor deplasa la domiciliul clienţilor”, a declarat Marian Grigoras, comisar superior la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Iaşi, pentru bzi.ro. În România, aceste aparate au fost comercializate sub marca Bosch, iar compania producătoare, BSH Electrocasnice, a declanşat deja o campanie de remediere.

Loading…

rootstireaActualitate/Esential
Consumatorii sunt sfătuiţi să oprească imediat alimentarea cu gaz dacă au în casă unul din modele produse de companiile vizate.Notificarea emisă vineri, 10 noiembrie, prin sistemul de alertă RAPEX* semnala prezenţa pe piaţa europeană a unor aparate de gătit pe gaz (aragazuri şi plite încorporabile) – produse în Turcia...

Preluat de la EVZ