Producătorii avertizează scumpirea nu se oprește aici. Iar până la Crăciun, prețul ouălor ar putea crește alte 60%. România s-a mai confruntat și în 2012 cu această problemă. „Am întâmpinat problema la magazine mai mici. Nu am găsit, efectiv nu erau. Nu erau pe niciun raft și am întâmpinat asta la mai multe magazine”, a declarat o clientă pentru Stirileprotv.ro.

Numai într-un an, România produce 1,36 de miliarde de ouă la nivel național. Cea mai importantă cantitate este furnizată de gospodării, de peste 60%, în timp ce în perioada rece consumul intern este asigurat doar de industrie. Acum însă nu ne-am bazat nici pe importuri.

„Nu se găsesc la raft, în magazin, din cauza crizei europene, din cauza fipronilului, pesticidul care a fost depistat în ouă în unele din statele europene. La noi, în România și datorită condițiilor vremii. Acum a rămas doar industria, pentru că în gospodărie iarna păsările nu mai fac ouă”, a declarat Aurora Alexandru, medic veterinar.

Lipsa ouălor timp de câteva săptămâni a fost o problema în marile lanțuri comeciale, dar și în magazinele mici. Acum însă, chiar dacă pe rafturi găsim o mulțime de ouă prețurile acestora s-au dublat. 

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialEconomie
Producătorii avertizează scumpirea nu se oprește aici. Iar până la Crăciun, prețul ouălor ar putea crește alte 60%. România s-a mai confruntat și în 2012 cu această problemă. „Am întâmpinat problema la magazine mai mici. Nu am găsit, efectiv nu erau. Nu erau pe niciun raft și am întâmpinat...

Preluat de la EVZ