Sean Parker, primul președinte al Facebook, transmite un mesaj tulburător în legătură cu rețeaua socială: „Numai Dumnezeu știe ce le face creierelor copiilor noștri”, potrivit Business Insider.

În cadrul unei discuții cu publicația Axios, antreprenor a discutat deschis despre pericolele din jurul social media și modul în care aceste rețele exploatează vulnerabilitățile umane.

„Toate aceste aplicații, Facebook fiind prima dintre ele, au fost create pe o singură idee: Cum atragem cât mai mult din atenția oamenilor și cum consumăm mai mult din atenția lor?”, spune Parker, care s-a alăturat Facebook-ului în 2004, când Facebook-ul avea mai puțin de un an de la înființare.

Comentariile acestuia se adaugă unui val de figuri reprezentative din industria hi-tech, care și-au exprimat îngrijorările cu privire la produsele pe care le-au creat la un moment dat.

„Și în urma planului de a atrage cât mai mult timp și atenție, trebuie să primești o mică doză de dopamină din când în când, atunci când cineva îți dă like sau comentează la o poză sau o postare. Iar această doză de dopamină te va face să mergi mai departe și să contribui cu mai mult conținut, iar acest sistem te va acapara…mai mult like-uri, mai multe comentarii”.

Parker a adăugat: „Ești prins într-o buclă a feedback-ului și a validării sociale…este exact genul de idee cu care ar veni cu hacker ca și mine, pentru că exploatează vulnerabilitățile psihicului uman”.

„Inventatorii, creatorii –eu, Mark, și Kevin Systrom pentru Instagram – noi am înțeles aceste consecințe. Dar am făcut-o oricum”.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/unul-dintre-creatorii-facebook-l-am-ajutat-pe-zuckerberg-sa-creeze-un-monstru-numai-dumnezeu-stie-ce-le-face-copiilor-nostri-44028.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/unul-dintre-creatorii-facebook-l-am-ajutat-pe-zuckerberg-sa-creeze-un-monstru-numai-dumnezeu-stie-ce-le-face-copiilor-nostri-44028-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv