Președintele american Donald Trump și-a declarat susținerea pentru serviciile secrete americane care au ajuns la concluzia că Rusia a încercat să influențeze scrutinul prezidențial din SUA, dar și-a reafirmat și încrederea în sinceritatea lui Vladimir Putin care a negat acuzațiile în acest sens.

Președintele american Donald Trump, care a discutat cu omologul său rus, Vladimir Putin, în cursul summitului APEC din Vietnam, a declarat că liderul de la Moscova i-a spus că “nu s-a amestecat” în scrutinul prezidențial din SUA, potrivit site-ului postului France 24.

Donald Trump a fost rugat astăzi să clarifice declarațiile sale din ziua precedentă în legătură cu faptul că Putin ar fi insistat că Rusia n-a încercat să influențeze rezultatul scrutinului prezidențial din SUA

“Cred că simte că el și Rusia nu s-au amestecat în alegeri”, a declarat Trump la o conferință de presă în Hanoi.

“Cât dacă cred acest lucru sau nu, sunt cu agențiile noastre. Cred în agențiile noastre secrete”, a adăugat președintele Statelor Unite.

Potrivit unui raport al serviciilor secrete americane, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influențare a rezultatului scrutinului prezidențial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump și în ambiția de a submina sistemul liberal-democratic occidental.

Pe de altă parte, într-o serie de mesaje postate, astăzi, pe Twitter, Trump a denunțat “persoanele nechibzuite și pline de ură” care pun la îndoială eforturile sale de a îmbunătăți relația SUA cu Rusia.

“Ei se ocupă mereu cu jocuri politice – rele pentru țara noastră. Vreau să rezolv Coreea de Nord, Siria, Ucraina, terorismul, și Rusia poate fi de mare ajutor”, afirmă liderul de la Casa Albă într-un mesaj pe Twitter.

“Când vor înțelege toate persoanele nechibzuite și pline de ură că o relație bună cu Rusia este un lucru pozitiv, nu un lucru rău”, a adăugat Trump.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/donald-trump-isi-declara-sustinerea-pentru-serviciile-secrete-americane-dar-si-increderea-in-vladimir-putin-44061.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/donald-trump-isi-declara-sustinerea-pentru-serviciile-secrete-americane-dar-si-increderea-in-vladimir-putin-44061-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv