Preşedintele american, Donald Trump, a scris într-un tweet că omologul său chinez, Xi Jinping, a acceptat să intensifice sancţiunile contra Coreei de Nord, ca răspuns la programul nuclear al Phenianului, transmite AFP, citată de Agerpres. „Preşedintele chinez Xi a declarat că intensifică sancţiunile contra Coreei de Nord”, a scris Trump, din Hanoi, penultima etapă a turneului său asiatic. 

În timpul vizitei de la Beijing, de joi, preşedintele american i-a cerut omologului său Xi Jinping să crească presiunea asupra regimului nord-coreean, care a efectuat, la începutul lunii septembrie, un nou test nuclear. „China poate rezolva această problemă uşor şi rapid”, arăta Trump, avându-l alături de omologul său chinez. 

Preşedintele Trump s-a referit, într-un alt tweet postat duminică, direct la liderul de la Phenian. „De ce m-ar insulta Kim Jong-un spunându-mi „bătrân”, când eu nu i-aş spune niciodată „scund şi gras”? Da, încerc din răsputeri să fiu prieten cu el – şi poate într-o zi se va întâmpla!”, a scris Trump. 

Preşedintele american a precizat anterior, potrivit Reuters, că ar fi posibil să se împrietenească într-o bună zi cu liderul nord-coreean şi că asta ar fi foarte, „foarte frumos”, dar nu ştie dacă se va întâmpla aşa ceva. Întrebat la o conferinţă de presă în Vietnam dacă s-ar vedea prieten cu Kim, Trump a răspuns: „Ar fi straniu să se întâmple asta, dar e o posibilitate”. 

El s-a referit, într-o altă postare, şi la Rusia, întrebându-se când toţi cei „plini de ură şi proşti” îşi vor da seama că „a avea o relaţie bună cu Rusia este un lucru bun, nu unul rău”. „Vreau să rezolv Coreea de Nord, Siria, Ucraina, terorismul, iar Rusia poate ajuta foarte mult”, a apreciat liderul de la Casa Albă.
 


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Preşedintele american, Donald Trump, a scris într-un tweet că omologul său chinez, Xi Jinping, a acceptat să intensifice sancţiunile contra Coreei de Nord, ca răspuns la programul nuclear al Phenianului, transmite AFP, citată de Agerpres. „Preşedintele chinez Xi a declarat că intensifică sancţiunile contra Coreei de Nord”, a scris Trump, din...

Preluat de la EVZ