„Poziția mea, referitoare la amenințările cu moartea pe care le-am primit eu și alți cetățeni români care și-au anunțat prezența la proteste. Un motiv suplimentar să ne vedem astăzi, în stradă(…). Nu doar că nu m-au speriat acele amenințări, ci m-au motivat suplimentar, dovedindu-mi că lupt pentru cauze juste. Aceste amenințări, primite de mine și de alți cetățeni, reprezintă un motiv în plus de mobilizare civică, pentru a pune punct inclusiv unor asemenea practici de tip terorist.”, a scris Goțiu pe o rețea de socializare.

Totoadată, USR-istul a anunțat că „voi depune plângere penală la începutul săptămânii viitoare și mă aștept ca instituțiile statului – și mă refer aici și la serviciile speciale care au avut parte de bugete privilegiate în ultimii ani – să facă dovada competențelor lor și că nu primesc banii degeaba sau în alte scopuri, să-i identifice pe cei care sunt în spatele amenințărilor cu moartea și să-i aducă în fața justiției. Este la fel de grav faptul că orice cetățean al acestei țări primește asemenea amenințări, precum este faptul că un reprezentant al cetățenilor, senator și vicepreședinte al Senatului, este amenințat cu moartea pentru că își exprimă public opiniile în favoarea apărării instituțiilor democratice, începând cu Justiția”.

Mai mult, senatorul reamintește că, recent, majoritatea PSD – ALDE din Parlament a refuzat să adopte propunerea USR de a transmite un mesaj public împotriva violenței în politică și în societate.

„Vreau să reamintesc faptul că, recent, majoritatea PSD & ALDE din Parlament a refuzat adoptarea propunerii USR de a transmite un mesaj public împotriva violenței în politică și în societate. Acest lucru nu face decât să încurajeze apariția amenințărilor cu moartea, de genul celei primite de mine și de alți cetățeni români. Pentru a înlătura suspiciunile că s-ar afla în spatele acestor amenințări, le solicit public parlamentarilor PSD & ALDE să-și asume mesajul cerut de USR împotriva violenței în politică și să demonstreze astfel că nu trăim într-o țară cocotieră, a discreționarismului și a intereselor mafiote ridicate la rangul de politici de stat”, a conchis senatorul. 

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
„Poziția mea, referitoare la amenințările cu moartea pe care le-am primit eu și alți cetățeni români care și-au anunțat prezența la proteste. Un motiv suplimentar să ne vedem astăzi, în stradă(...). Nu doar că nu m-au speriat acele amenințări, ci m-au motivat suplimentar, dovedindu-mi că lupt pentru cauze juste....

Preluat de la EVZ