Mănăstire a vorbit vineri pentru Psnews despre fuga de presă a şefului PSD, Liviu Dragnea, dar şi a preşedintelui ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu.

În opinia lui Mănăstire, în timp ce Dragnea încearcă să-și minimalizeze daunele de imagine provocate de către modificările la Codul Fiscal, Tăriceanu este cel pe care coaliția mizează pentru alegerile de peste doi ani.

„Eu cred că e un calcul de imagine, în primul rând, pentru că nu mai vor să se asocieze cu proiectul ăsta, după tot scandalul… Dragnea, cel puțin; Tăriceanu n-are o problemă cu chestia asta. Lui Tăriceanu îi convine să iasă în față și să fie portdrapelul luptei împotriva DNA.

El câștigă electoral – dacă ai văzut pe ultimele sondaje, ALDE a crescut, pentru că Tăriceanu e consecvent pe povestea asta. Omul și-a găsit o linie și o continuă. Dragnea, în schimb, este mai prevăzător – nu vrea să intre în așa ceva”, a comentat ziaristul.

Jurnalistul a mai fost întrebat şi dacă prevede o ruptură între PSD şi ALDE, dar acesta a răspuns că nu.

„Nu cred. Ei și-au împărțit sarcinile: Dragnea este cu guvernarea, în timp ce Tăriceanu își face profilul de candidat la președinție. Eu cred că înțelegerea este ca Tăriceanu să fie, de fapt, candidatul coaliției, iar șeful ALDE trebuie să construiască pe zona asta, de libertăți ale individului împotriva abuzurilor DNA.

Dacă Dragnea apare și comentează pe legile justiției, oamenii din stradă o să-l înjure tot pe Dragnea, iar el vrea să iasă din capcana asta, fiindcă își dă seama că tirul de atacuri este concentrat împotriva lui – el este persoana cea mai detestată de către cei care ies și protestează”, a punctat Mănăstire.

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Mănăstire a vorbit vineri pentru Psnews despre fuga de presă a şefului PSD, Liviu Dragnea, dar şi a preşedintelui ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu.În opinia lui Mănăstire, în timp ce Dragnea încearcă să-și minimalizeze daunele de imagine provocate de către modificările la Codul Fiscal, Tăriceanu este cel pe care coaliția mizează...

Preluat de la EVZ