Este vorba despre Vatican, unde Papa Francisc a luat această decizie, motivând sănătatea cetăţenilor.

Papa Francisc a luat decizia de a interzice vânzarea ţăgărilor în interiorul Vaticanului, măsură ce va fi pusă în aplicare din 2018. Din vânzarea de ţigări, Vaticanul câştiga anual milioane de euro.

„Motivul este foarte simplu: Sfântul Scaun nu poate să contribuie la o activitate care afectează în mod clar sănătatea oamenilor. Niciun profit nu poate fi legitim dacă periclitează vieţi”,Greg Burke, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, potrivit Cancan.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului a făcut trimitere la cifrele publicate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, potrivit cărora fumatul provoacă decesul a peste şapte milioane de oameni în fiecare an. În prezent, oamenii din Vatican au dreptul să cumpere cinci cartuşe de ţigări în fiecare lună, dintr-un magazin de tip duty-free.

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Este vorba despre Vatican, unde Papa Francisc a luat această decizie, motivând sănătatea cetăţenilor.Papa Francisc a luat decizia de a interzice vânzarea ţăgărilor în interiorul Vaticanului, măsură ce va fi pusă în aplicare din 2018. Din vânzarea de ţigări, Vaticanul câştiga anual milioane de euro. „Motivul este foarte simplu: Sfântul...

Preluat de la EVZ