S-400 reprezintă cel mai avansat sistem rusesc ce dispune de rachete antiaeriene cu rază lungă de acțiune. Acesta poate transporta trei tipuri de rachete capabile să distrugă diverse ținte, inclusiv rachete balistice și de croazieră.

De asemenea, sistemul poate urmări și ataca până la 300 de obiective în același timp, la o altitudine maximă de 27 de kilometri.

“În afară de sistemul S-400, Turcia a încheiat acorduri preliminare cu țările Eurosam pentru a dezvolta, produce și folosi un sistem de apărare antiaeriană în vederea îmbunătățirii capacității naționale interne de apărare pe termen lung”, a declarat  Canikli în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc în provincia turcă Giresun.

“Dorim mai ales să avem propria noastră tehnologie”, a adăugat ministrul.

În ultimii ani, Turcia a căutat să dezvolte propria sa industrie de apărare pentru a-și reduce dependența față de furnizorii străini.

Autoritățile din Turcia, Franța și Italia au semnat o scrisoare de intenție miercurea trecută pentru a realiza o rachetă antibalistică.

Conform acordului, industria de apărare a Turciei și consorțiul franco-italian vor colabora pentru a stabili nevoile și prioritățile în vederea producerii în comun a unui sistem de rachete anti-balistice de tip SAMP-T.

Ministrul francez al apărării, Florence Parlia, și ministrul italian al apărării, Robert Pinotti, au participat la ceremonia de semnare alături de ministrul turc al apărării.(Huryet)


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
S-400 reprezintă cel mai avansat sistem rusesc ce dispune de rachete antiaeriene cu rază lungă de acțiune. Acesta poate transporta trei tipuri de rachete capabile să distrugă diverse ținte, inclusiv rachete balistice și de croazieră. De asemenea, sistemul poate urmări și ataca până la 300 de obiective în același timp,...

Preluat de la EVZ