Regimul din Coreea de Nord, condus de Kim Jong-Un, a semnalat Națiunilor Unite că Administrația Donald Trump a generat “cea mai gravă criză” prin exerciții militare în cursul cărora au adus armament nuclear în Peninsula Coreea.

Ja Song Nam, ambasadorul Coreei de Nord, i-a trimis luni o scrisoare secretarului general ONU, Antonio Guterres.

“S-a ajuns la cea mai gravă criză. Statele Unite au un comportament agresiv haotic, organizând exerciții militare și aducând arme nucleare în zona Peninsulei Coreea”, susține ambasadorul nord-coreean la ONU, potrivit site-ului agenției Reuters.

Washingtonul este vinovat pentru escaladarea tensiunilor, a adăugat Ja Song Nam, acuzând Consiliul de Securitate ONU că ignoră “manevrele tipice unui conflict nuclear organizate de Statele Unite”, “care riscă provocarea unei catastrofe pentru omenire”.

Diplomatul nord-coreean i-a cerut lui Antonio Guterres să aducă în atenția Consilului de Securitate ONU “pericolul reprezentat de exercițiile atomice americane”, care constituie “amenințări clare la adresa păcii internaționale și securității”.

Tensiunile între Statele Unite și Coreea de Nord s-au amplificat după o serie de teste balistice și nucleare nord-coreene și a unor exerciții militare efectuate de SUA, Coreea de Sud și Japonia.

Atât regimul Kim Jong-Un, cât și președintele SUA, Donald Trump, s-au amenințat reciproc cu distrugerea. “În Coreea de Nord există un regim depravat, o bandă de criminali. Dacă acest om al rachetelor, Kim Jong-Un, se va angaja în misiunea sinucigașă de a amenința SUA, vom distruge total Coreea de Nord”, a afirmat Donald Trump în discursul rostit la Adunarea Generală ONU.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/coreea-de-nord-acuza-sua-ca-au-generat-o-grava-criza-aducand-arme-nucleare-in-peninsula-coreea-44089.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/coreea-de-nord-acuza-sua-ca-au-generat-o-grava-criza-aducand-arme-nucleare-in-peninsula-coreea-44089-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv