Bogdan Cătălin Radu, un tânăr de 27 de ani, a fost omorât joaia trecută, cel mai probabil cu un ciocan. Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, principalul suspect, dat sâmbătă în urmărire națională de autorități, este prietenul său din copilărie, Sorin Rogia, fiul reputatului chirurg Raul Rogia, de la Spitalul Județean Oradea. Suspectul are 27 de ani, ca și victima sa. Mai mult, cei doi au fost vecini, prieteni și colegi în școala generală. Medicii legiști, care au realizat necropsia, au confirmat că omorul a survenit în urma unor lovituri repetate cu un corp contondent, dur. Se pare că suspectul a folosit un ciocan cu care și-a lovit victima în față.

Și-a acoperit victima cu frunze

Cadavrul lui Bogdan Cătălin Radu a fost găsit joi, într-un parc pe malul râului Peța din Oradea. Mortul era dezbrăcat, doar în chiloți, și fusese acoperit cu frunze. Sâmbătă acesta a fost înmormântat. Oamenii spun că era un băiat liniștit. Făcuse voluntariat la Spitalul Municipal Oradea o vreme, pentru că voia să își ajute semenii. Era introverit. Absolvent al unui colegiu tehnic, a urmat o școală postliceală de farmacie, iar acum era angajat ca asistent debutant la farmacia Spitalului Județean Oradea. De ceva timp se pare că reluase legătura cu prietenul său din copilărie, Sorin Rogia.

FOTO: Sorin Rogia, suspectul

Piroman dovedit, lăsat în libertate

EVZ a descoperit că Sorin Rogia este judecat în stare de libertate pentru comiterea infracțiunii de distrugere, fapta fiind comisă anul trecut. Mai precis, pe 15 septembrie 2016, tânărul a avut un „turneu” piroman. El a dat foc la două pubele de la cimitir, apoi a incendiat o stivă de lemne din zona Universității, iar spre seară, în jurul orei 21,00, a ajuns pe strada Făgărașului nr. 5 din Oradea, tot pe malul râului Peța, în apropiere de Universitate, unde a stropit cu carburant niște garaje și o magazie și le-a dat foc. Garajele au ars în totalitate, plus terasa unuia din proprietari și magazia de lemne a unei bătrâne.

„Zicea că nu îi place dezordinea”, spune unul dintre păgubiți, contactat de EVZ. Bărbatul povestește că „abia am reușit să îmi scot mașina din garaj și roțile de iarnă. A ars cu totul”. Cât privește piromanul, bărbatul adaugă faptul că, până atunci, i-a fost total necunoscut. „Nu ne știam cu el, nu locuia în zonă, nici eu, nici vecinii mei nu am avut niciodată treabă cu el. A pus combustibil pe garaje și le-a dat foc, spunând că nu îi place dezordinea. Poliția l-a prins noaptea, pe la 3.00”, a mai declarat, pentru EVZ, una dintre victimele tânărului.

Loading…

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/suspect-crimial.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/suspect-crimial-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialSocial
Bogdan Cătălin Radu, un tânăr de 27 de ani, a fost omorât joaia trecută, cel mai probabil cu un ciocan. Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, principalul suspect, dat sâmbătă în urmărire națională de autorități, este prietenul său din copilărie, Sorin Rogia, fiul reputatului chirurg Raul Rogia, de...

Preluat de la EVZ