Liderului PSD i s-a adus la cunoștință că are 5 capete de acuzare: două de abuz în serviciu, două de fraudă cu fonduri europene și una de grup infracțional organizat. Prejudiciu: 21 de milioane de euro. Iată reacţiile acestuia cu privire la aceste acuzaţii.

„Astăzi am fost la DNA să-mi iau în primire al treilea dosar. Nu pot să intru foarte mult în detalii… M-am uitat cu atenţie pe comunicat şi m-am uitat cu atentie pe dosar, e o poveste lunga, resping categoric toate acuazatiile, nu am legaturi financiare, patrimoniale cu acea societate (n.r. – Teldrum), mentin. In rest, o sa vedem in perioada urmatoare pe ce se bazeaza aceste afirmatii.

 

O parte din cele relatate astăzi au fost cercetate o dată. Nu ştiu dacă în 2001 a cercetat OLAF că în 2001 eu am făcut un grup infracţional. Am discutat de dimineaţă cu domnul Tăriceanu şi mi-a zis să rămân în continuare pe poziţie şi să ne continuăm Coaliţia.


Coaliţia nu este afectată, sunt afectat eu. Încerc să mă obişnuiesc, este un risc asumat în 2015, când am candidat pentru preşedinţia PSD. Am avut azi foarte multe mesaje în care toţi mi-au zis să nu cedăm şi să ducem la capăt.

Categoric nu mă consider vinovat şi sunt foarte curios ce grup infracţional am construit eu în 2001? Ieri, pe Gabi Petre l-am susţinut să fie preşedinte la TSD, un alt punct infracţional, am fost 2.000 şi ceva de oameni…

E bine să îi întrebaţi pe ei (n.r. – pe cei de la DNA) despre limbajul politic. Ei îl înţeleg foarte bine. În acelaşi timp ei ştiu foarte bine ce trebuie să facă.

Nu m-am gândit la demisie. Am avut şi primesc foarte multe mesaje pentru a nu ceda, ceea ce este important.

Nu mă interesează ce spune pe Facebook unul sau altul, mă interesează ce se discută în partid. Nu sunt de acord cu un miting pentru susţinerea mea, nu o să vreau niciodată asta, în schimb dacă se va organiza un miting pentru sprijinirea Guvernului o să fiu de acord, pentru că în aceste luni am primit multe reproşuri despre faptul că am blocat multe iniţiative. Piperea, dacă-l consiliază bine pe Tudose, poate să rămână în funcţie.

Veau să văd dovezile şi argumentele prin care DNA susţine aceste afirmaţii la adresa mea. S-a vorbit despre multe lucruri neadevărate în comunicatul DNA.

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Liderului PSD i s-a adus la cunoștință că are 5 capete de acuzare: două de abuz în serviciu, două de fraudă cu fonduri europene și una de grup infracțional organizat. Prejudiciu: 21 de milioane de euro. Iată reacţiile acestuia cu privire la aceste acuzaţii. „Astăzi am fost la DNA să-mi iau în primire al...

Preluat de la EVZ