“Nu vom permite ca axa șiită să se folosească de Siria ca bază militară”, a afirmat acesta.

Domnia sa a făcut aceste afirmații la o zi după ce BBC a publicat imagini din satelit despre care “oficiali ai serviciilor de informații occidentale” susțin că reprezintă o bază militară iraniană în construcție, la marginea orașului Damasc.

În declarația sa, Ministrul  Israelian al Apărării a amenințat Siria cu distrugerea acestei bazei militare.

Potrivit unor surse politice din Tel Aviv, “Israelul crede că iranienii nu au nicio intenție de a părăsi Siria sau de a-și retrage milițiile loiale din această țară”.

De asemenea, israelienii sunt îngrijorați cu privire la posibilitatea ca Iranul să-și extindă prezența militară permanentă în Siria, ca urmare a războiului civil.

O sursă din cadrul unui serviciu de informații din Tel Aviv a declarat că regimul iranian beneficiază de pe urma sprijinului larg acordat regimului Assad prin faptul că vor construi o bază militară la numai 50 de kilometri de granița cu Israelul.

Oficialul israelian a oferit detalii suplimentare, menționând: “Baza iraniană, aflată în prezent în construcție, este ridicată în incinta unei baze militare siriene, la periferia orașului El-Kiswah, aflat la 14 km sud de Damasc”.

La nivel politic, secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a cerut duminică încetarea interpretării declarației asupra Siriei, pe care președintele rus, Vladimir Putin, și omologul său american, Donald Trump, au aprobat-o sâmbăta trecută.

Întrebat dacă declarația sugerează ca forțele pro-iraniene să părăsească Siria, precum și dacă Rusia are anumite obligații în acest sens, purtătorul de cuvânt a răspuns reporterilor că declarația nu necesită comentarii, deoarece nu permite interpretări cu dublu înțeles.

“Declarația nu necesită comentarii, iar textul său este public”, a afirmat secretarul de presă. “Materialul este disponibil pentru a fi citit și orice interpretare dublă este nepotrivită”.(Yediot Aharonot)


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
'Nu vom permite ca axa șiită să se folosească de Siria ca bază militară', a afirmat acesta. Domnia sa a făcut aceste afirmații la o zi după ce BBC a publicat imagini din satelit despre care 'oficiali ai serviciilor de informații occidentale' susțin că reprezintă o bază militară iraniană în...

Preluat de la EVZ