Președintele partidului, Ludovic Orban, a declarat pentru EVZ că îl invită și pe Alexe la ședința BEX de azi. Alexe și primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, sunt adversari politici doar pe hârtie, ei fiind în realitate buni prieteni și colaboratori, ne-au spus surse din vârful formațiunii liberale.

„După Congres, Orban i-a pus în vedere lui Alexe să înceteze orice fel de colaborare cu PSD și cu Negoiță, dar n-a ascultat. Chiar după BEX-ul de lunea trecută, când Orban a anunțat că va propune schimbarea conducerii, la ședința de miercurea trecută a Consiliului Sector 3, doi consilieri ai PNL au votat două hotărâri, asigurând majoritatea de două treimi. Au votat pentru societățile înființate de Negoiță, când PNL s-a pronunțat categoric împotriva înființării acestora, pentru că sunt un mod de sifonare a banului public”.

În organizația liberală din Sectorul 3 se mai află și Victor Ionescu, fostul copreședinte al PNL Diaspora. El este primul membru al formațiunii de dreapta care a decis să colaboreze oficial cu PSD, acceptând numirea în funcția de subsecretar de stat în Ministerul Românilor de Pretutindeni, în Cabinetul Tudose.

Testul de foc

Orban monitorizează cu atenție situația tuturor filialele PNL, mai ales a celor din Capitală. El i-a avertizat pe liberali că va fi drastic cu cei care vor vota proiectele PSD, amenințându-i cu excluderea din partid, au explicat sursele EVZ. „Orban a spus că o să aibă o piatră de încercare, acum, consilierii generali la proiectul transferării de active din patrimoniul Primăriei către societățile nou înființate. Care nu votează la vedere «contra» e dat afară din PNL”, ne-au spus sursele liberale.

„Sunt nevinovat”

EVZ l-a contactat pe Florin Alexe, pentru un punct de vedere. Acesta a spus că tot ce se zice despre el și PSD este neadevărat. „Îmi voi dovedi nevinovăția, a mea și a colegilor mei, consilierii locali. Am cerut o evidență și când o să am toate rapoartele le voi prezenta conducerii PNL”, a zis el. (Ana Petrescu)

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Președintele partidului, Ludovic Orban, a declarat pentru EVZ că îl invită și pe Alexe la ședința BEX de azi. Alexe și primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, sunt adversari politici doar pe hârtie, ei fiind în realitate buni prieteni și colaboratori, ne-au spus surse din vârful formațiunii liberale. „După Congres,...

Preluat de la EVZ