Capitalul străin este cea mai importantă resursă pe care România o are la dispoziție pentru dezvoltarea pe termen mediu și lung.

Investițiile străine, înseamnă de cele mai multe ori, nu numai un aport de capital ci și unul, poate la fel de important, de tehnologie.

Linotol AB, companie suedeză specializată în construcții, este unul dintre noii investitori în piața rezidențială premium din România. Sub brandul Scandinavian Development, această companie a ales să investească în România pentru dezvoltarea unor ansambluri rezidențiale de lux, prin implementarea unor tehnologii extrem de răspândite pe piață construcțiilor din tările scandinave, dar la nivel de pionierat în România.

Transferul de tehnologie schimbă piața imobiliară

Pompele de căldură, ventilație, recupare de căldură și aerisire reprezintă o tehnologie care pe piata locuințelor din România este foarte nouă, aproape nefolosită de către dezvoltatorii imobiliari și asta mai ales din cauza costurilor extrem de mari ale acestor echipamente, dar și din cauza lipsei totale de informații și de specialiști care pot implementa astfel de soluții tehnice.

Pentru dezvoltarea cartierului pilot Satul Scandinav, în Snagov, au fost aduși nu numai ingineri și specialiști din Suedia, dar și echipe de muncitori care aveau experință în montarea și sistematizarea acestor pompe, astfel încât pe toată perioada lucrărilor s-a realizat un schimb permanent de experiență cu muncitorii români.

Piața construcțiilor rezindețiale este în plină dezvoltare și în ciuda perioadelor în care aceasta scade, reprezintă unul dintre motoarele economiei unei tări aflate în proces de dezvoltare. România, de peste 15 ani, continuă să fie o piață importantă atât pentru investitorii străini, cât și pentru cei locali, studiile existentente demonstrand că acest proces va continua si va fi din ce în ce mai selectiv.

Este foarte important aportul de tehnologie care începe să facă diferența atât între investitori, dar și pentru clienți, următoarea  perioadă fiind definită nu numai de locuințe extrem de corect construite, dar și de sistemele de eficientizare a costurilor de întreținere și climatizare.

Scandinavian Development reprezintă în acest moment un etalon pentru piața rezidențială premium din România, îndeplinind cumulativ cele 4 criterii care vor defini în viitor locuința: locație premium, tehnologie premium, finisaje premium și costuri 0 de întreținere.

Loading…

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/1708170572.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/1708170572-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialSocial
Capitalul străin este cea mai importantă resursă pe care România o are la dispoziție pentru dezvoltarea pe termen mediu și lung. Investițiile străine, înseamnă de cele mai multe ori, nu numai un aport de capital ci și unul, poate la fel de important, de tehnologie. Linotol AB, companie suedeză specializată în...

Preluat de la EVZ