O agenție iraniană a anunțat că 70.000 de oameni au rămas fără adăpost după cutremur, unul dintre cele mai mari din acest an.

Cel puțin 207 din cei care au murit se aflau în provincia vestică Kermanshah din Iran, alți 7 fiind în alte zone din această țară, scrie BBC.

Alte 7 persoane au murit în Irak, unde oamenii au ieșit în stradă în capitala țării, Bagdad. „Stăteam cu copiii mei la cină și dintr-o dată clădirea dansa în aer”, a povestit mama a trei copii, Majida Ameer, pentru Reuters.

„Am crezut în primul moment că a fost vorba despre o bombă uriașă. Dar apoi am auzit pe cineva în jurul meu „Cutremur!”.

Agențiile de presă iraniene Isna și Khabar a citat oficiali ai Ministerului Sănătății, care spuneau că 5.341 de oameni au fost răniți în Iran.

Majoritatea victimelor au fost în orașul Sarpol-e Zahab, la circa 15 km de graniță, conform șefului serviciilor de urgență iraniene, Pir Hossein Koolivand, care a făcut aceste declarații la televiziunea iraniană Irinn.

Principalul spital al orașului a fost avariat grav și face față cu greu tratării a sute de răniți.

Multe locuințe din zona montană sunt făcute din lut și pot cădea oricând, la un cutremur mai important precum cel de duminică.

Pagube au fost înregistrate în cel puțin opt sate, a anunțat organizația Semiluna Roșie din Iran. Alte sate au rămas fără curent electric și telecomunicații. Căutările efectuate de echipele de salvare sunt îngreunate de alunecările de teren.

Pe partea irakiană, cele mai mari pagube s-au înregistrat în orașul Darbandikhan, la 75 km est de orașul  Sulaimaniyah, în regiunea kurdă.

„Situația este foarte gravă”, a spus ministrul kurd al Sănătății, Rekawt Hama Rasheed. Ministerul a anunțat că 321 de oameni au fost răniți în acea regiune.

Loading…

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/cutremur_1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/cutremur_1-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
O agenție iraniană a anunțat că 70.000 de oameni au rămas fără adăpost după cutremur, unul dintre cele mai mari din acest an.Cel puțin 207 din cei care au murit se aflau în provincia vestică Kermanshah din Iran, alți 7 fiind în alte zone din această țară, scrie BBC.Alte...

Preluat de la EVZ