Coaliția saudită va redeschide aeroporturile și porturile din Yemen la câteva zile de la închiderea acestora din cauza atacului cu rachetă balistică, de lângă Riyad, a anunțat Arabia Saudită. 

Anunțul a fost făcut în urma criticilor primite din partea comunității internaționale, inclusiv a Națiunilor Unite și a 20 de organizații umanitare, care au declarat că decizia Arabiei Saudite va afecta milioane de oameni prin “foamete și moarte”.

“Primul pas în acest proces va fi făcut în 24 de ore și implică redeschiderea tuturor porturilor din zonă”, a declarat misiunea saudită din cadrul Națiunilor Unite.

Porturile se află în orașele Aden, Mocha și Mucalla. În legătură cu porturile situate în zonele controlate de rebeli, spre exemplu orașul Hodeida, misiunea a declarat că a cerut ca ONU să trimită o echipă de experți pentru a se asigura că nu vor mai fi transportate arme.

Cu toate acestea, unul dintre liderii rebelilor huthi, Saleh Al-Sammad, a declarat, ieri, că se vor răzbuna pentru războiul care a afectat țara, a omorât peste 10.000 de civili din Yemen și a distrus mare parte din infrastructură.

Al-Sammad a susținut că, în contextul blocadei, coaliția a “închis toate ușile pentru pace și dialog”.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/arabia-saudita-renunta-la-blocada-impusa-yemenului-din-cauza-criticilor-internationale-44097.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/arabia-saudita-renunta-la-blocada-impusa-yemenului-din-cauza-criticilor-internationale-44097-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv